Skip to main content
dokaria 14 9f369ede

Δοκάρια και πως θα τα «εξαφανίσεις»

Φίλη μου, τώρα με την καραντίνα περνάς αναγκαστικά περισσότερο χρόνο στο σπίτι και παρατηρείς ότι σε ενοχλεί σ’ αυτό.

Μήπως  «τα έχεις βάλει» με τα δοκάρια στη μέση του χώρου σου; Μη σκας, σου έχω τη λύση! Δες μερικά «μαγικά», για να τα «εξαφανίσεις».

1. Αν το επίμαχο δοκάρι είναι στην άκρη του χώρου, μπορείς να δημιουργήσεις νεά «δοκάρια» περιμετρικά του χώρου και στο κενό που θα δημιουργηθεί να προσθέσεις φως, είτε με κρυφό φωτισμό είτε να «περιγράψεις» ένα κρεμαστό φωτιστικό. Με τον τρόπο αυτό κρύβεις το ενοχλητικό δοκαρι και δημιουργείς την ατμόσφαιρα που θες με τον φωτισμό.

dokaria 1

dokaria 2

2. Αρκετές φορές εμφανίζονται δοκάρια μετά από αποξηλώσεις τοίχων. Στην περίπτωση αυτή, κάθετες ή και οριζόντιες κατασκευές από γυψοσανίδα ή κάποιο άλλο υλικό κρύβουν το δοκάρι και αναβαθμίζουν το ύφος του χώρου. (Εικ: 6-10)

dokaria 4

dokaria 3

3. Ακολούθησε τις διαδρομές και τα σχήματα τους. Ειδικά σε ενιαίους χώρους, για παράδειγμα καθιστικό/κουζίνα, το δοκάρι μπορεί να οριοθετεί και να διαχωρίζει οπτικά τις δύο λειτουργίες.

dokaria 6

dokaria 5

4. Ένας άλλος τρόπος να τα κρύψεις είναι τα μεγενθύνεις! Τι εννοώ; Αν για παράδειγμα το δοκάρι είναι στενό, γιατί να μην αυξήσεις το πλάτος του και να το αξιοποιήσεις προσθέτοντας μερικά σποτ;

dokaria 8

dokaria 7

5. Αντί να το κρύψεις, συνεχίζοντας στο ίδιο σκεπτικό, μπορείς να προσθέσεις και άλλα! Ειδικά για εσένα που σου αρέσει το country style με τη βοήθεια του ξύλου, θα είναι αυτό που χρειάζεται ο χώρος σου.

dokaria 10

dokaria 9

6. Μερικές ακόμα εικόνες, για να σου αφυπνίσουν την φαντασία και να δημιουργήσεις!

dokaria 12

dokaria 11

Σε αφήνω, λοιπόν με νέες ιδέες και λύσεις για τον χώρο σου. Μην ξεχνάς ότι με τον σωστό σχεδιασμό, όλα συνδέονται αρμονικά και δεν θα σε ενοχλεί τίποτα!! Ας κάνουμε το χώρο μας παράδεισο!!

Είμαι Αρχιτέκτων Μηχανικός και τα τελευταία χρόνια διατηρώ το αρχιτεκτονικό γραφείο «Positive+Architects» στην Αθήνα. Η αγάπη για την αρχιτεκτονική και το design με οδήγησε στις 5 τελικές υποψηφιότητες για το Διεθνές Βραβείο Ελληνίδας (Greek International Women Award), με το έργο «6 νέες κατοικίες με containers». Παράλληλα, η ενασχόληση με την τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία του «Servio», μιας καινοτόμου εφαρμογής για κινητά για το χώρο της εστίασης.

RELATED