Διασκέδαση: Το likewoman.gr προτείνει αυτή την εβδομάδα
Το likewoman.gr σας προτείνει αυτή την εβδομάδα:
ΠΑΜΕ ΘΕΑΤΡΟ
ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΑΚΗ
“Κάποτε στο Βόσπορο”
Άκης Δήμου
Παίζουν (με σειρά εμφάνισης)
Δάνης Κατρανίδης, Στέλιος Μάινας, Θεοφανία Παπαθωμά, Ιωάννης Παπαζήσης, Δημήτρης Πιατάς, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Αναστασία Παντούση, Ντίνος Σπυρόπουλος, Χλόη Μάντζαρη Τραγουδάει ο Γιάννης Διονυσίου και χορεύουν οι Αντιγόνη Χρόνη, Νάνσυ Κατσαρού, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Γιούργκεν Κυριάκης.
Έναρξη Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.
Κάθε Τετάρτη στις 7:00, Πέμπτη 8:00, Παρασκευή 9:00, Σάββατο 5:00 και 9.00 και Κυριακή 5:00
Οι ήρωες του έργου έρχονται αντιμέτωποι με το παρελθόν και το παρόν τους, κάτω από τις απειλές του τουρκικού κράτους, που θα οδηγήσουν τελικά στα τραγικά γεγονότα της 1955 και τον αφανισμό των Ελλήνων της Πόλης.
Οικογενειακά δράματα και πολιτικά παιχνίδια, μυστικά και ψέματα, αντιπαλότητες και χωρισμοί, έρωτες και φιλοδοξίες, γέλια και δάκρυα, στο φόντο μιας από τις τραγικότερες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας που, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, οφείλουμε να γνωρίζουμε και να θυμόμαστε.
«Κάποτε στο Βόσπορο», μια μουσικοθεατρική παράσταση για τις ανοιχτές πληγές εκείνης της Πόλης και των ανθρώπων της.
ΘΕΑΤΡΟ:Studio Κυψέλης
«Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ»
του Oscar Wilde βασισμένο στην εκδοχή του John Osborne
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λιβανός
ΠΑΙΖΟΥΝ: Γιώργος Λιβανός ,Γιάννης Τσιώμου,Μάνος Χατζηγεωργίου,Σόνια Κωτίδου,Ολγα Πρωτονοταρίου, Σωτήρης Αντωνίου, Γιώργος Καρατζάς. Στο ρόλο του Ντόριαν Γκρέυ ο Στάθης Παναγιωτίδης και της Λαίδης Άγκαθα η Καίτη Ιμπροχώρη.
Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο 2020 στο Studio Κυψέλης.
Θέατρο ΒΙΚΤΩΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΖΕΥΓΑΡΙ
Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Πρωταγωνιστούν Γιώργης Κοντοπόδης, Μαρσω Φίλη, Κριστιάν Κουλμπίντα
Ο κρητικός μουρντάρης σύζυγος, που ζητάει απ την Ιταλίδα γυναίκα του να μετατρέψουν τη σχέση τους σε ΄΄ ελεύθερη ΄΄ , ώστε να μπορεί με τις ευλογίες της να κάνει τα παραστρατήματα του.
Το αποτέλεσμα, όταν η σύζυγος αποκτάει εραστή; …. επι της σκηνής!
Η συμμετοχή του κοινού; Απαραίτητη! Ο τόσα χρόνια extra ηθοποιός της παράστασης, το κοινό, που κάθε βράδυ δίνει νέα πνοή με τους ξεκαρδιστικούς διαλόγους του με τους ηθοποιούς, αποτελεί και αυτή την φορά ( τηρουμένων πάντα των μέτρων προφύλαξης βεβαίως, βεβαίως ) απαραίτητο συστατικό γέλιου για την παράσταση.
Η ελεύθερη διασκευή του Γιώργη Κοντοπόδη (απο το έργο των Ντάριο Φο – Φράνκα Ράμε) παρουσιάζεται, για 7 η χρονιά, απο την Κυριακή 25 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου
ΘΕΑΤΡΟ ΗΒΗ
«Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του!»
Του Γιώργου Καπουτζίδη
ΠΑΙΖΟΥΝ (αλφαβητικά): Γεωργία Καλλέργη, Μαριλού Κατσαφάδου, Γιάννης Κουκουράκης, Πάνος Νάτσης, Ανθή Σαββάκη, Γιώργος Σαββίδης, Αλεξάνδρα Ταβουλάρη, Αποστόλης Ψαρρός και η Κατιάνα Μπαλανίκα
Έναρξη 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Τετάρτη & Κυριακή: 19:00
Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 18:00 & 21:00
Το φθινόπωρο φέρνει έρωτες, απιστίες, ανατροπές, αποκαλύψεις και πολύ γέλιο στο Θέατρο ΗΒΗ! Μετά τα απανωτά sold-out της περσινής χρονιάς και τη μεγάλη αγάπη του κοινού, ο Γιώργος Καπουτζίδης παρουσιάζει το πρώτο του θεατρικό έργο, για δεύτερη χρονιά, μαζί με έναν θίασο που ήδη έκλεψε τις εντυπώσεις, δίπλα στην διαχρονική Κατιάνα Μπαλανίκα.
Το Θέατρο ΗΒΗ ανοίγει ξανά… Με μέτρα προστασίας, μειωμένη πληρότητα και απόλυτη ασφάλεια απο την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου.
Ένας ανομολόγητος έρωτας που κρατάει είκοσι χρόνια .Ένας γάμος που διαλύεται από μία απιστία. Κι ένας άλλος που αναβάλλεται επ’ αόριστον, αλλά κανείς δεν τολμά να το πει στον γαμπρό. Ένας πρώην, ένας νυν, αναρίθμητα ραντεβού μέσω ίντερνετ κι ένα σπίτι που όσο περνά η ώρα… πλημμυρίζει. Κυριολεκτικά.
Και πριν βουλιάξουν οριστικά, θα πρέπει να πούνε την αλήθεια. Όλοι σε όλους.
Η συνέχεια επί σκηνής…
Θέατρο ΒΙΚΤΩΡΙΑ
ΑΤΤΙΚ, ΜΙΑ ΖΩΗ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ
Η μουσικοθεατρική παράσταση του Άγγελου Ανδρεόπουλου
Απο το Σάββατο 24 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου
Παίζουν ( αλφαβητικά ) Γεωργία Αμπουράντυ, Κριστιάν Κουλμπίντα, Αννίτα Μαυρομιχάλη, Κατερίνα Μοίρα, Γιάννης Σιδηρόπουλος, Γωγώ Φάκου
Η πρώτη παράσταση, που εμπνεύστηκε και δημιουργήθηκε, για την ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη και τραγουδιστή Κλέωνα Τριανταφύλλου – ή κατά κόσμον Αττίκ -, μπαίνει στον 10 ο χρόνο επιτυχημένης πορείας της, για να μας ταξιδέψει και πάλι σε έναν κήπο με γιασεμιά, γιούλια και βιόλες… στην θρυλική μάντρα του Αττίκ και..να μας θυμήσει – ή να μας γνωρίσει – τα τραγούδια του…τους έρωτες του… την ζωή του!
ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΘΜΟΣ
Spoon River Quartet
Με αφετηρία την Ανθολογία του Σπουν Ρίβερ
Του EDGAR LEE MASTERS
Σκηνοθεσία
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΝΔΥΛΑΚΗ
Πρεμιέρα
2 Νοεμβρίου 2020
ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 2.11
ΤΡΙΤΗ 3.11
ΔΕΥΤΕΡΑ 9.11
ΤΡΙΤΗ 10.11
Ένα από τα αριστουργήματα της αμερικάνικης λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, η Ανθολογία του Spoon Rive του Edgar Lee Masters είναι η αφετηρία για την παράσταση Spoon River Quartet που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία της Δήμητρας Κονδυλάκη, η οποία υπογράφει μαζί με τον Κωνσταντίνο Τζήκα τη δραματουργία και τη μετάφραση.
Η ζωή του ήταν αντίξοη κι όλα μέσα του τόσο διχασμένα
που έγινε ο εαυτός του ένα πεδίο μάχης στο οποίο και έπεσε
Τα συγκλονιστικά ποιήματα-μονόλογοι της Ανθολογίας του Spoon River, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε ενιαία σύλληψη στην ελληνική σκηνή, σκιαγραφούν με γοητευτικό τρόπο τα πορτρέτα των κατοίκων μιας επινοημένης κωμόπολης στην Αμερική των αρχών του 20ού αιώνα. Οι ήρωες, άλλοτε με ειρωνεία, άλλοτε με θυμό και απόγνωση, μιλούν από τον άλλο κόσμο για τη ζωή τους, τις ματαιώσεις, τις ασφυκτικές κοινωνικές πιέσεις, τα μυστικά και ψέματα που τους οδήγησαν στον θάνατο.
Στην παράσταση, η δράση μεταφέρεται σε ένα επαρχιακό μιούζικ χωλ της δεκαετίας του ’50 –την τελευταία ίσως στιγμή λάμψης του απατηλού αμερικανικού ονείρου–, που ανασυνθέτουν η πρωτότυπη σκηνογραφία της Λουκίας Μάρθα, τα κοστούμια εποχής της Theodora Loukas, η χορογραφία της Ειρήνης Αλεξίου και οι φωτισμοί του Παναγιώτη Μανούση. Ένα κουαρτέτο ξεχωριστών ερμηνευτών –Γιώργος Γιαννακάκος, Αντώνης Γκρίτσης, Κατερίνα Μαούτσου, Δέσποινα Σαραφείδου (Βραβείο Κουν Ερμηνείας 2018)–, στα πρότυπα μουσικών συνόλων των ’50s, αφηγούνται και τραγουδούν a cappella τις συναισθηματικές διακυμάνσεις των ηρώων, προσκαλώντας μας σε ένα ταξίδι γεμάτο πάθη, διαψεύσεις και ανεκπλήρωτους έρωτες. Ο πόλεμος των φύλων, η σύγκρουση μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, οι ταξικές διεκδικήσεις, οι υπαρξιακές αγωνίες ζωντανεύουν σε ένα υποβλητικό μουσικό σύμπαν με φόντο έναν ουρανό γεμάτο αστέρια (δημιουργία video Αγάπη Μυρσοδέλη – Φίλιππος Αγγελάκης) και πρωτότυπη μουσική του Τηλέμαχου Μούσα με φολκ, κάντρι και τζαζ αποχρώσεις.
Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός)
«ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Κ. ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
Δραματουργική επεξεργασία- Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος
Υπό το άγρυπνο βλέμμα του Αστυνόμου Κοσμά Ζαχάρωφ, ως Ανατολίτης ο Τάκης Χρυσικάκος, ως Χιώτης ο Ηλίας Μπερμπέρης, Αρβανίτης ο Αλέξανδρος Μούκανος, Κρητικός ο Κωνσταντίνος Χατζησάββας και ως Κύπριος ο Βασίλης Παπαδόπουλος.
Έναρξη: Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, στις 21.00
Μπορεί το γλωσσικό χάος να καταδείξει την εθνική μας ασυνεννοησία;
Το κορυφαίο θεατρικό έργο του Δημητρίου Κ. Βυζαντίου, «Βαβυλωνία», η πρώτη νέα παραγωγή της χειμερινής καλλιτεχνικής περιόδου έρχεται στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), σε δραματουργική επεξεργασία- σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου. Πρεμιέρα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, στις 21.00.
Σε μια Ελλάδα ανομοιογένειας που πασχίζει να αναστηθεί σε κράτος, κουβαλώντας κατάλοιπα του οθωμανικού ζυγού, αρχαιοελληνικές περγαμηνές, ιταλικές επιδράσεις αλλά και τις ιδιαίτερες κουλτούρες που ανέπτυξε ο κόσμος της σε απομονωμένες περιοχές, όπου η αμάθεια, η γραφειοκρατία της διοίκησης, ο λογιοτατισμός και η έλλειψη συνοχής την ταλανίζουν, οι Έλληνες θα βρουν μετά από ανατροπές και παρεξηγήσεις που το «γλωσσικό ζήτημα» δημιουργεί, τον δρόμο της Εθνικής Ταυτότητας.”
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ
Μαρία Γιαννακάκη
«Άνοιξη τον Χειμώνα»
Έναρξη 22 Οκτωβρίου 2020
Μια νέα σειρά απόλυτα ερωτικών έργων παρουσιάζει η Μαρία Γιαννακάκη στην ατομική της έκθεση που έχει τίτλο «Άνοιξη τον Χειμώνα» και φιλοξενείται στην γκαλερί Σκουφά από τις 22 Οκτωβρίου. Τα έργα της ζωγράφου είναι δυνατά, απενοχοποιημένα, τολμηρά, απελευθερωμένα και απελευθερωτικά, τόσο για την ίδια όσο και για τον αποδέκτη τους. Έχουν πάθος, ένταση, κίνηση, μυρωδιά, συναίσθημα. Πρωταγωνιστής τους είναι τα σώματα σε μια σαρκική, ηδονική, γήινη σύνθεση. Είναι τότε που ο χρόνος και τα πρέπει καταργούνται και η λογική χάνει τη μάχη.
Η Μαρία Γιαννακάκη με τρόπο μοναδικό ενώνει το πραγματικό με το φανταστικό, το αληθινό με το ονειρικό, δίνοντας χώρο στο ανεκπλήρωτο να συναντήσει τη βιωμένη εμπειρία και να κατακλείσει τους καμβάδες της. Ο θεατής δεν κοιτάζει κρυφά, αλλά καλείται να συμπληρώνει την κάθε ερωτική σκηνή, γίνεται μέρος της και την επεκτείνει σύμφωνα με τις δικές του επιθυμίες. Η συνύπαρξη των σωμάτων είναι απογειωτική, αλλά και λυτρωτική.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνω ερωτικά, έχω ξανά ασχοληθεί με αυτά το 2013, αλλά τότε ήταν πιο μικρά έργα και πιο ρομαντικά», σημειώνει η Μαρία Γιαννακάκη. «Ήθελα να κάνω κάτι πιο τολμηρό, πιο ελεύθερο, να είναι όλο το σώμα μέσα, να είναι πιο δυνατά σε πιο μεγάλες επιφάνειες και πιο ελεύθερα τεχνικά ζωγραφικά, αλλά και μέσα από την τεχνική περισσότερη απελευθέρωση στο ίδιο το θέμα. Να μπορεί δηλαδή μέσω της τεχνικής που κάθε ζωγράφος έχει, τον δικό του τον τρόπο έκφρασης, να το φτάσει παραπέρα.»
Τα υλικά που χρησιμοποίησε η ζωγράφος είναι το ύφασμα και το χαρτί, αλλά για πρώτη φορά ζωγράφισε απευθείας σε μουσαμά που μοιάζει με χαρτί. Πάντα με μελάνια, παστέλ, ακρυλικά και κάρβουνο. Όσο για τα χρώματα της έχουν κι αυτά εντάσεις και τόνους που η ζωγράφος χρησιμοποιεί για πρώτη φορά, όπως το πράσινο ή το ροζ: «Ένα χρώμα που δεν το χρησιμοποιούσα στις προηγούμενες δουλειές μου είναι το πράσινο. Το πράσινο το ζωηρό, το φρέσκο, το γλυκό, το οποίο μου βγήκε στο έργο «Η ζήλια» για πρώτη φορά και μετά το χρησιμοποίησα ξανά και ξανά», λέει η ίδια.
ΜΟΥΣΙΚΗ
Πολυχώρος Αίτιον
Η συνθέτης & βιρτουόζος του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια πλαισιωμένη από δύο αξιόλογους ανερχόμενους ερμηνευτές, τον Λάμπρο Βασιλείου αι την Άννα Κατσούλη, μαζί με τον Στέλιο Γενεράλη στα κρουστά, σε αγαπημένα Ελληνικά Λαϊκά τραγούδια, δικές της συνθέσεις και γνωστές Tango μελωδίες, υπό την έμπειρη σκηνοθετική ματιά του Μάνου Αντωνίου.
Ζεστά και “παρεΐστικα” λοιπόν, στον ανακαινισμένο Πολυχώρο Αίτιον, κάθε Σάββατο στις 20:30, με Tango & Λαϊκά
Από το Σάββατο 24/10
και κάθε Σάββατο στις 8:30 μ.μ.!
ΧΟΡΟΣ
Θέατρο «Μεταξουργείο»
Η DAGIPOLIDANCECo είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού, ο πυρήνας της οποίας αποτελείται από άτομα με κινητική αναπηρία.
Σύλληψη-Χορογραφία: Γιώργος Χρηστάκης
Μουσική σύνθεση-εκτέλεση: Κώστας Λειβαδάς
Χορεύουν: Φαίη Μάλαμα, Κλητώ Τσιγκρή, Κατερίνα Αλεξοπούλου, Φανή Παρλή, Σωτήρης Ταχτσόγλου, Mario – Sergio Bushi και Γιώργος Χρηστάκης
Πρεμιέρα: 19 Οκτωβρίου
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00
«Μια σκηνή πεδίο σύγκρουσης με τον εαυτό, με τους δαίμονές μας, με τους άλλους, με τους δαίμονες των άλλων. Μια σκηνή κόλαση… φωτιά, ένα “πύρινο αλώνι”. Αλλά και μια σκηνή που μεταμορφώνεται τελικά σε ολάνθιστο κήπο με τα πιο όμορφα λουλούδια… που δεν θα είχαν γίνει ποτέ τόσο όμορφα, τόσο ευωδιαστά, τόσο μοναδικά, αν πρώτα δεν είχαν περάσει από όλο αυτό το μακελειό».
Το έργο μας στο σύνολό του είναι ένα συγκρουσιακό παιχνίδι που επιβάλει στον θεατή να βγει απ’ την βολική θέση του παθητικού παρατηρητή, να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του και να παλέψει με τα στερεότυπα και τους δαίμονές του.