Δείτε Ποιό Φυτό Μας «Φαγουρίζει» Στην Επαφή Αλλά Ταυτόχρονα Είναι Τόσο Θεραπευτικό
Το ξέρω ότι οι περισσότερες έχετε καταλάβει πoιο είναι, αλλά πάμε να αναλυτικά όλα τα καλά που μας προσφέρει:
– Περιέχει σίδηρο, άμεσα απορροφήσιμο από τον οργανισμό εξαιτίας της παρουσίας βιταμίνης C και της ταυτόχρονης απουσίας οξαλικών οξέων.
– Πλούσια πηγή σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως, βιταμίνη C, σίδηρο, σύμπλεγμα βιταμίνης Β, ασβέστιο, βιταμίνη Κ, κάλιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο κ.α.
– Περιέχει σεκρετίνη, η οποία συμβάλλει στην παραγωγή ινσουλίνης και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στους διαβητικούς.
– Προάγει την παραγωγή γάλακτος κατά το θηλασμό, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντα ιατρού σας.
– Χρησιμοποιείται για τη την επούλωση πληγών, θεραπεία αρτηριακής πίεσης, ουρικής αρθρίτιδας, βρογχίτιδας, αιμορροΐδων, παθήσεων του παγκρέατος- του ήπατος- εντέρου και χοληδόχου κύστης, εξαιτίας της τονωτικής, διουρητικής και αποτοξινωτικής της δράση.
=> Καταναλώνεται σαν ζεστό ρόφημα (με λεμόνι και μέλι, εάν θέλετε περισσότερη γεύση), μέσα σε χυμό με άλλα φρούτα, σε σαλάτες, σαν γέμιση σε πίτες (μαζί με άλλα χορταρικά αφού πρώτα ζεματιστεί)
=> Προσοχή:
– Η επαφή με το δέρμα μπορεί να προκαλέσει ένα μικρό δερματικό ερεθισμό.
– Η υπερκατανάλωση μπορεί να προκαλέσει υπόταση ή/και υπογλυκαιμία, κατά περίπτωση, ιδιαίτερα όταν συνυπάρχει φαρμακευτική αγωγή με διουρητικά, ηρεμιστικά, υπερτασικά, αντιδιαβητικά φάρμακα.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να δοκιμάσετε την ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ!!!