Skip to main content
images easyblog articles 10752 Screen Shot 2020 06 30 at 11.58.56 AM 2f520038

Degustation Summer Nights στο Albergo Gelsomino της Κω

To εμβληματικό ξενοδοχείο Albergo Gelsomino ξεκινάει την καλοκαιρινή περίοδο με μαγευτικές βραδιές δίπλα στη θάλασσα ντυμένες γευστικά με τις εξαιρετικές δημιουργίες του consultant chef Παύλου Κυριάκη και του executive chef Σωτήρη Ματσούκα.

Ο βραβευμένος Παύλος Κυριάκης (The Zillers) και ο ταλαντούχος Σωτήρης Ματσούκας, έχοντας και οι δύο σημαντική εμπειρία σε μεγάλα εστιατόρια με αστέρια Michelin, έχουν δημιουργήσει για το Αlbergo Gelsomino τέσσερα μοναδικά degustation μενού τεσσάρων και έξι πιάτων με επιλογές από ψάρι και κρέας.

Μεσογειακή γαστρονομία με επιρροές από την τοπική Κώτικη κουζίνα και φρέσκα προϊόντα του νησιού στο κομψό περιβάλλον του Albergo Gelsomino με το προσεγμένο service και την υπέροχη θέα στο Αιγαίο.

Η βραδιά, που συνοδεύεται από ζωντανή μουσική, ξεκινάει με aperitivo και δροσιστικά cocktails με twist, όπως το Greek Spritz με μαστίχα, και προχωράει με επιλογές όπως χταπόδι και γαρίδες με κουσκούς μαγειρεμένα σε ζωμό καραβίδας και τσορίθο,καθώς και μοσχαρίσιο ταρτάρ με παρμεζάνα, αυγά ρέγγας και τραγανά τσιπς μαύρης τρούφας. Τα εξαιρετικά επιδόρπια, όπως η σούπα φράουλας με μέντα και παγωτό λεμόνι, ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη γευστική αυτή διαδρομή. Κάθε πιάτο συνδυάζεται με επιλογές κρασιού από τοπικούς και διεθνείς αμπελώνες που αναδεικνύουν τέλεια την κάθε γεύση.

O επισκέπτης στο Albergo Gelsomino έχει την ευκαιρία να απολαύσει κάθε βράδυ υψηλού επιπέδου γαστρονομία και αξέχαστη διαμονή στα απαράμιλλης αισθητικής δωμάτια στο υπέροχα ανακαινισμένο ιταλικής αρχιτεκτονικής κτήριο του 1928, με το προσωπικό να φροντίζει προσεκτικά την κάθε λεπτομέρεια.

Ένας γαστρονομικός προορισμός που αποτελεί σημείο αναφοράς για το νησί και σημαντικό λόγο για κάθε κοσμοπολίτη επισκέπτη να ταξιδέψει στην Κω.


Degustation Menu (Fish)

4-course

Amuse Bouche

Καλαμάρι, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, βασιλικός και κόκκινη πιπεριά

Χταπόδι και γαρίδες με κουσκούς μαγειρεμένα σε ζωμό καραβίδας και τσορίθο

Ψάρι ημέρας με άγρια χόρτα, σελινόριζα, καρότα και σως αιολί

Σούπα φράουλας, μέντα, παγωτό λεμόνι και μαρέγκες κόκκινων φρούτων

40 €

Wine pairing 15 € (προαιρετικό)

———–

Degustation Menu (Meat)

6-course

Amuse Bouche

Σούπα gazpacho ντομάτα με αβοκάντο, ,λάιμ και βασιλικό

Σαλάτα ρόκα με φουντούκια, λυκόμουρα, κατσικίσιο τυρί βινεγκρέτ βαλσάμικο

Μοσχαρίσιο ταρτάρ με παρμεζάνα, αυγά ρέγγας και τραγανά τσιπς μαύρης τρούφας

Ριζότο βασιλικού με γιαούρτι και τοματίνια

Μοσχαρίσιο φιλέτο, καπνιστό μεδούλι, νιόκι παρμεζάνας και σως κόκκινου κρασιού

Μαρκίζ σοκολάτας με κρέμα φουντούκι και παγωτό βανίλια

60 €

Wine pairing 25 € (προαιρετικό)

Πληροφορίες:

Degustation Summer Nights

Kαθημερινά 7μμ

Albergo Gelsomino

Βασιλέως Γεωργίου 1, 85300, Κως

Τηλέφωνο: +30 22420 20200

info@gelsominohotel.com

facebook | nstagram

RELATED