Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2014%2F10%2Fimages easyblog images 928 23e58ccd18e32cab182dbd6268a12868 XL

Daily Mail: «Δώρο» στον Κλούνεϊ στο ταξίδι της Αλαμουντίν στην Αθήνα

Ο μήνας του μέλιτος δεν έγινε ποτέ.
Η Αμάλ Αλαμουντίν μόλις λίγες εβδομάδες μετά τον πολυσυζητημένο γάμο της με τον πιο γοητευτικό εργένη του Χόλιγουντ, Τζορτζ Κλούνει, κατέφθασε το απόγευμα της Δευτέρας στην Αθήνα, προκειμένου να «βοηθήσει» στην επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.
 
«Εβδομάδες μετά το γάμο της με τον καρδιοκατακτητή του Χόλιγουντ Τζόρτζ Κλούνει, η Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνεϊ, πέταξε μέχρι την Ελλάδα, προκειμένου να παράσχει τις συμβουλές της για το πώς η χώρα θα διεκδικήσει από τη Βρετανία τα Ελγίνεια Μάρμαρα» γράφει η Daily Mail, μόλις λίγες ώρες μετά την άφιξη της Αμάλ Αλαμουντίν στη χώρα μας.
alaaamoun 
 
 
Η 36χρονη Αμάλ Αλαμουντίν θα έχει συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους της κυβέρνησης για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα που σήμερα εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
 
«Η Αμάλ βρίσκεται από σήμερα στην Ελλάδα για να συμβουλεύσει την κυβέρνηση της χώρας ώστε να πείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη Βρετανία να επιστρέψει τα Ελγίνεια Μάρμαρα» προστίθεται.
 
 alamoun-amal
 
Δεν έχουν περάσει δύο εβδομάδες από το γάμο Κλούνεϊ-Αλαμουντίν, στη Βενετία της Ιταλίας, ο οποίος μάλιστα φέρεται να κόστισε περίπου 8 εκατ. λίρες. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «ίσως αποφάσισε να κάνει αυτό το ταξίδι στην Αθήνα ως ένα δώρο στο σύζυγό της, που έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της επιστροφής των Ελγίνειων Μαρμάρων στην Ελλάδα».
 
amal-alamountinn 
 
Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί, η αναφορά που κάνει η Daily Mail στο πώς βρέθηκαν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αγγλία: «Ο Thomas Bruce αφαίρερεσε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα και τα Γλυπτά από την Ακρόπολη ενώ υπηρετούσε ως πρέσβης της Βρετανίας στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας 1799-1803. 
Τα γνωστά ως Ελγίνεια Μάρμαρα είναι κυρίως τα γλυπτά του Φειδία και των βοηθών του».
 
guardian-ekso 
 
Η Ελλάδα ενώ έχει ζητήσει την επιστροφή τους από το Βρετανικό Μουσείο, εδώ και χρόνια δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα.
 
Σύμφωνα με μία πηγή, «η Αμάλ Αλαμουντίν κλήθηκε για πρώτη φορά να παράσχει τις νομικές συμβουλές της στην ελληνική κυβέρνηση για το εν λόγω θέμα το 2011.
 
Να σημειωθεί πως περισσότερα δημοσιεύματα αναμένεται να δουν το φως της ημέρας αύριο, αν κρίνουμε από το εξώφυλλο του αυριανού The Guardian:
 
Πηγή: e-typos
 
 
 

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED