Κύπρος: 5 λόγοι για να την επισκεφθείς αυτό το καλοκαίρι
Η επιλογή μου να έρθω να σπουδάσω στην Κύπρο ήταν μια απόφαση που πήρα ιδιαίτερα αυθόρμητα και είναι κάτι που δεν μετανιώνω. Πλέον μετράω 3 χρόνια σε αυτό το όμορφο νησί και μόνο ευχάριστες αναμνήσεις μου έχει δώσει. Είναι ένας προορισμός που αξίζει να επισκεφθείς όχι μόνο εξαιτίας της ιδιαίτερης ομορφιάς των τόπων του αλλά και της φιλοσοφίας των ανθρώπων που θα δεις και θα γνωρίσεις. Πάμε να δούμε παρέα μερικούς από αυτούς.
Η Κύπρος έχει ήπιους χειμώνες, μεγαλύτερα καλοκαίρια και μικρές περιόδους φθινοπώρου και άνοιξης. Αυτό το τυπικό μεσογειακό κλίμα είναι ελκυστικό, ειδικά για τους Ευρωπαίους που επιθυμούν να ξεφύγουν από τις κακές καιρικές συνθήκες στις χώρες καταγωγής τους. Υπάρχουν γενικά τουλάχιστον έξι ώρες έντονης ηλιοφάνειας κάθε μέρα, ακόμη και στα μέσα του χειμώνα, προσφέροντας μας ένα πραγματικά ευχάριστο κλίμα όλο το χρόνο.
photo unplash
Ακόμα, το νησί είναι γνωστό για τις όμορφες αμμώδεις παραλίες του με καθαρά νερά. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος αναγνωρίζει τις παραλίες της Κύπρου ως τις πιο καθαρές στην Ευρώπη. Για κολύμπι και άλλα θαλάσσια σπορ, το νησί διαθέτει πάνω από 40 επίσημες παραλίες γαλάζιας σημαίας. Από κάθε πόλη, μπορούμε να απολαύσουμε ένα μέρος της Μεσογείου, με τις πιο εκτεταμένες ακτές να είναι η Λάρναρκα, η Αμμόχωστος, η Αγία Νάπα, η Κερύνεια, η Λεμεσός και η Πάφος.
photo unsplash
Η Κύπρος είναι σχετικά μικρό νησί – οι περισσότερες αποστάσεις από τη μια πόλη στην άλλη μπορούν να καλυφθούν με αυτοκίνητο, δίνοντας σας την ευκαιρία να δείτε το νησί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να απολαύσετε το μεσημεριανό σας γεύμα σε μια από τις παραμεθόριες πόλεις μετά από μια επίσκεψη στα τείχη της Λευκωσίας, στη συνέχεια, απολαμβάνοντας το βραδινό θαλασσινό αεράκι από την αιώρα της παραλίας με θέα την Μεσόγειος στη Νότια Κύπρο.
Το φαγητό του νησιού είναι ιδιαίτερα κοντά στην φιλοσοφία της Μεσογειακής κουζίνας παίρνοντας και μερικά στοιχεία από την Ανατολική. Οι ντόπιοι είναι γνωστό ότι αγαπούν τα λαχανικά και αυτό αντικατοπτρίζεται στον αριθμό των πιάτων λαχανικών που σερβίρονται – είτε τηγανίζονται είτε τρώγονται ωμά και σερβίρονται κρύα με κρέμα ή με γιαούρτι, η επιλογή είναι δική σας. Ενώ αν σας αρέσουν τα γλυκά, σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσουν εκείνα που σας προσφέρουν. Οι Ελληνοκύπριοι χαίρονται να φτιάχνουν επιδόρπια βυθίζοντας μια σειρά από καρύδια ή αμύγδαλα σε χυμό φρούτων – κυρίως σταφύλι – με μέλι, πριν αφεθούν να στεγνώσουν στον ήλιο. Αυτά και άλλα εύχρηστα σιρόπια γλυκά σερβίρονται συχνά με καφέ ή τσάι.
Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές σας εύχομαι!
cover photo unsplash