Crème Brûlée και French Toasts! (Κρεμ μπρουλέ & Φρεντς τόστ)
Για 6 μερίδες θα χρειαστείς:
1 φρατζόλα ψωμί ή τσουρέκι ολόκληρο
1 1/3 φλιτζάνια πλήρες γάλα
2/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
4 μεγάλα αυγά
1/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας
1 κουταλάκι του γλυκού μεγάλο Marnier ή άλλο λικέρ πορτοκάλι ή 1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
Εκχύλισμα βανίλιας 1 φασόλι βανίλιας ή 2 κουταλάκια του γλυκού vanilla extract
Για την επικάλυψη
2/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
Κόψτε το ψωμί σε χοντρές φέτες . Χτυπήστε μαζί το γάλα , την κρέμα γάλακτος, τα αυγά , τη ζάχαρη , το αλάτι , λικέρ , και το εκχύλισμα βανίλιας.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 325. Τακτοποιήστε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψάκι που τις χωράει έτσι ώστε να είναι η μια κοντά στην άλλη. Ρίξτε την κρέμα πάνω από τις φέτες . Αφήστε τις να απορροφήσουν την κρέμα για 30 λεπτά , γυρίζοντας τις φέτες έτσι ώστε όλες οι πλευρές να απορροφήσουν την κρέμα.
Στρώστε ένα ταψάκι με αντικολητικό χαρτί, βάλτε τις φέτες με απόσταση μικρή μεταξύ τους, γυρνώντας κατά διαστήματα, για να ψηθούν ομοιόμορφα για 30 έως 35 λεπτά. Στο ίδιο ταψάκι, αφού λιώσετε σε ένα εντελώς στεγνό κατσαρολάκι την ζάχαρη μέχρι να γίνει σιρόπι, καλύψτε τις φέτες του ψωμιού και από πάνω βάλτε φρούτα της αρεσκείας σας και σαντιγί,εναλλακτικός τρόπος επικάλυψης , ζάχαρη πάνω από τις φέτες και χρήση φλόγιστρου!
Η συνταγή είναι από την Πόπη Γουώλικ και το Taste Advisor
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».