Colomba di Pasqua – Το απόλυτο πασχαλινό γλύκισμα
Αν έχετε δοκιμάσει ποτέ Panettone, τότε η γεύση του κέικ Colomba θα σας είναι οικεία. Πρόκειται για ένα εμπλουτισμένο ψωμί – μια γλυκιά ζύμη, στην οποία προστίθενται αυγά και βούτυρο. Αφού αφεθεί να φουσκώσει για πολλές ώρες, η ζύμη πλάθεται σε ένα σχήμα ιπτάμενου περιστεριού, ολοκληρώνεται με αμυγδαλόπαστα, πέρλα ζάχαρη και αμύγδαλα και στη συνέχεια ψήνεται στην τελειότητα.
Colomba di Pasqua – Το απόλυτο πασχαλινό γλύκισμα
Η ιστορία του ονόματος “Colomba” ξεκινά με έναν μύθο που λέει ότι η προέλευση αυτού του γλυκίσματος σε σχήμα περιστεριού, χρονολογείται από τη Λομβαρδική περίοδο, όταν ο βασιλιάς Alboino, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πόλης Παβίας, η οποία διήρκεσε περίπου τρία χρόνια και τελείωσε λίγο πριν την περίοδο του Πάσχα, έλαβε ως δώρο από τον ντόπιο πληθυσμό ένα γλυκό ψωμί σε σχήμα περιστεριού ως ένδειξη ειρήνης. Επίσης “colomba” στα ιταλικά σημαίνει «περιστέρι».
Το “Colomba con crema al Balsamico” της Corte Leonardi, εισάγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα από την All About Gourmets. Διατίθεται σε επιλεγμένα καταστήματα, εστιατόρια και στο All About Gourmets Shop, Παρίτση 101, Νέο Ψυχικό.