Bulle – Σουηδικά Ψωμάκια
Για τα bulle
25 γρ. μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι ξερή
75 γρ. βούτυρο
250ml γάλα
½ κούπα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. τριμμένο κάρδαμο (κακουλέ)
3 ½ κούπες αλεύρι
1 αυγό
ζάχαρη για πασπάλισμα
Για τη γέμιση
γλυκό βύσσινο με μέλι agrimon
100γρ. σταγόνες σοκολάτας
print
Αρχικά λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και προσθέτουμε το γάλα. Ζεσταίνουμε έως τους 37oC και λιώνουμε τη μαγιά (θα πρέπει το υγρό να το αντιλαμβανόμαστε ούτε ζεστό ούτε κρύο).
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κακουλέ, το αλάτι, το υγρό μίγμα με τη μαγιά και χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη (ίσως η ζύμη χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι, δεν θα πρέπει να κολλάει αλλά ούτε και να είναι σφιχτή). Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί καλύπτοντας το μπολ με ένα πανί για 30 λεπτά.
Έπειτα, ανοίγουμε ένα ορθογώνιο φύλλο (22cm x 40cm) και απλώνουμε το γλυκό να πάει παντού. Μετά προσθέτουμε από πάνω τις σταγόνες σοκολάτας και τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε φέτες περίπου 1,5cm και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί με στρωμένη λαδόκολλα (τις τοποθετούμε αραιά γιατί κατά το ψήσιμο φουσκώνουν). Τα σκεπάζουμε με ένα πανί και τα αφήνουμε για 30 λεπτά. Χτυπάμε ένα αυγό, αλείφουμε τα bulle και πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 oC μέχρι να ροδοκοκκινίσουν (περίπου 10’-15’).
Δείτε εδώ βήμα προς βήμα πως να τα φτιάξετε!
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».