Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F12%2Fblack forest sweet

Black forest: Το τέλειο γλυκό…

Οι μέρες περνάνε και πλησιάζουμε σιγά σιγά προς τα εορταστικά τραπέζια, Σίγουρα όλες σκεφτόμαστε τι θα μαγείρεψουμε εκείνες τις ημέρες. και με τι πιάτα θα στολίσουμε το τραπέζι μας!

Σιγά σιγά λοιπόν και εμείς θα αρχίσουμε να σας δίνουμε διάφορες συνταγές!

Σήμερα σας έχουμε το τέλειο γλυκό! Black forest φυσικά!

Κάντε μια δοκιμή πριν το γιορτινό τραπέζι! Η γεύση του θα σας πείσει και θα ξετρελάνει τους παρευρισκόμενους!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: 

200γρ αυγά

220γε ζάχαρη

100γρ πουρές βύσσινο (από γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδα)

60γρ κουβερτούρα

300γρ βούτυρο κρύο κομμένο σε κυβάκια

8γρ ζελατίνη φύλλα (μουλιασμένα σε κρύο νερό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Σε ένα μπόλ χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι αυτά να αφρατέψουν. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια θερμοκρασία  την σοκολάτα με τον πουρέ κερασιού, μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε τις ζελατίνες αφού τις στραγγίξουμε καλά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν, ρίχνουμε το μείγμα σε αυτό των αυγών και έπειτα το ξαναβάζουμε στην φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση ανακατεύοντας συνεχώς. Αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, μόλις ενσωματωθεί και αυτό βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να πήξει.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤO ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ: 

5 αυγά

200γρ ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

120γρ φαρίνα

30γρ κακάο

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και σε δύο δόσεις τα στερεά( κακάο, φαρίνα) ανακατεύοντας απαλά. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα αφού την αλείψουμε πρώτα με βούτυρο και αλεύρι και ψήνουμε για περίπου 20-30 λεπτά στους 170βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Αφαιρούμε  από την φόρμα και μόλις κρυώσει καλά το κόβουμε οριζόντια σε 2 ίσα κομμάτια προσεκτικά. Εναλλακτικά μοιράζουμε το μείγμα σε δύο φόρμες για να έχουμε εξ αρχής 2 παντεσπάνια.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

50γρ μαρμελάδα βύσσινο

150γρ νερό

Ξύσμα από ½ λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τους δίνουμε μια βράση. Αφαιρούμε και κρατάμε στην άκρη.

ΣΤΗΣΙΜΟ ΓΛΥΚΟΥ:

γλυκό του κουταλιού βύσσινο (έτοιμο ή χειροποίητο)

μους σοκολάτας βύσσινο

2 παντεσπάνια

Άγλυκη σαντιγή (200γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαβντιγή)

Σιρόπι βύσσινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Με ένα πινελάκι αλείφουμε τα παντεσπάνια με αρκετό από το σιρόπι. Σε μια πιατέλα τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι, έπειτα αρκετή από την μους, μια στρώση γλυκό του κουταλιού και λίγο από το σιρόπι του και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία. Τέλος διακοσμούμε με γλυκό του κουταλιού, σιρόπι, και σαντιγή.

Authentic German Black Forest Cake Schwarzwalder Kirschtorte36

RELATED