Τα μυστικά συστατικά που θα τού δώσουν το απόλυτο healthy boost.
Είτε είστε εθισμένοι στην καφεΐνη είτε όχι, μπορείτε να κάνετε τον καφέ σας να λειτουργεί καλύτερα για εσάς. Σύμφωνα με τα λόγια του Lorelai Gilmore, «Τα πάντα στη ζωή μου έχουν να κάνουν με τον καφέ». Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλούς από εσάς εκεί έξω, που ξεκινάτε οπωσδήποτε τη μέρα σας με ένα φλιτζάνι ζεστό καφέ ή κρύο. Τι γίνεται, όμως, όταν προσθέτουμε στον καφέ μας ορισμένα συστατικά, που υπάρχουν στην κουζίνα μας; Η υγεία μας θωρακίζεται κι ενισχύεται. Ποια είναι αυτά; Συνεχίστε το scroll down για να μάθετε.
Κανέλα
Η κανέλα είναι ήδη ένα αρκετά κοινό πρόσθετο καφέ και για καλό λόγο. Όχι μόνο έχει γεύση φθινοπώρου, αλλά είναι επίσης γεμάτο οφέλη για την υγεία. Η κανέλα έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες και είναι γεμάτη αντιοξειδωτικά. Μια ημερήσια δόση του μπαχαρικού μπορεί επίσης να μειώσει το σάκχαρο στο αίμα, να βελτιώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου και να βοηθήσει στην πέψη. Πασπαλίστε το από πάνω για πρόσθετα οφέλη και γεύση.
Βούτυρο
Ο καφές βουτύρου μπορεί να έχει πολλά οφέλη λόγω των υγιεινών λιπαρών. Ο Dave Asprey, ο ιδρυτής της Bulletproof, συνιστά να χρησιμοποιείτε βούτυρο για να πάρετε τα περισσότερα αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 από τον καφέ σας ή έλαιο καρύδας. Αυτά τα υγιή λίπη βοηθούν επίσης να διατηρηθούν τα επίπεδα ενέργειας σταθερά, που σημαίνει ότι δε θα αντιμετωπίσετε αιχμές του σακχάρου στο αίμα. Προσθέστε βούτυρο ή λάδι καρύδας στον φρεσκοκομμένο καφέ και ανακατέψτε με ένα μπλέντερ ή ένα αφρόγαλα για να δημιουργήσετε ένα νόστιμο, κρεμώδες latte.
Κακάο
Το κακάο είναι γνωστό ότι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και να βελτιώσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Επίσης, είναι νόστιμο. Για να αναβαθμίσετε τον καφέ σας, προσθέστε μια κουταλιά σκόνη κακάο. Η γεύση του κακάο είναι πιο πικρή από τη σοκολάτα (επειδή δεν περιέχει πρόσθετη ζάχαρη), οπότε προσθέστε το γλυκαντικό της επιλογής σας για περισσότερη γεύση μόκα.
Κουρκουμάς
Αυτό το δημοφιλές μπαχαρικό χρησιμοποιείται ιατρικά για πάνω από 4.500 χρόνια και είναι εγγενές στη νότια Ινδία και την Ινδονησία. Σήμερα, χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο τόσο για γεύση όσο και για οφέλη για την υγεία, αλλά ξέρατε ότι έχει γίνει ένας κοινός τρόπος (κυριολεκτικά) να εμπλουτίζετε και τον καφέ σας; Ο κουρκουμάς περιέχει μια ένωση που ονομάζεται κουρκουμίνη, η οποία είναι γνωστή για τις αντιφλεγμονώδεις και ανακουφιστικές του ιδιότητες. Είναι επίσης γεμάτο αντιοξειδωτικά. Ο latte κουρκουμά (φτιαγμένος με κουρκουμά και γάλα) είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε την κατανάλωση καφέ, ενώ απολαμβάνετε ένα ζεστό ρόφημα.
Κάρδαμο
Το κάρδαμο μπαχαρικών προέρχεται από τους αποξηραμένους, αλεσμένους σπόρους του ομώνυμου φυτού και είναι ένα δημοφιλές συστατικό που χρησιμοποιείται στη μαγειρική της Νότιας Ασίας και στη σκανδιναβική αρτοποιία. Ενώ η γεύση του μοιάζει περισσότερο με μέντα, τα οφέλη του είναι παρόμοια με εκείνα της κανέλας. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πέψη. Δεδομένου ότι έχει γεύση μέντας, είναι το τέλειο μπαχαρικό αν είστε λάτρης του latte μέντας.
Μέλι
Όλοι γνωρίζουμε ότι η Kourtney Kardashian είναι λάτρης του φυσικού γλυκαντικού. Το μέλι είναι ένα από αυτά και περιέχει βιταμίνες και μέταλλα. Το προϊόν αυτό της μέλισσας είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και περιέχει μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών.
Εκχύλισμα βανίλιας
Η προσθήκη βανίλιας στον καφέ σας μπορεί να ακούγεται σαν μια προφανής πρόταση, αλλά δε μιλάμε για το τυπικό σιρόπι βανίλιας σας. Το φυσικό εκχύλισμα βανίλιας ή το φασόλι βανίλιας (βεβαιωθείτε ότι είναι αληθινό, όχι απομίμηση από συνθετικά συστατικά) περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και μπορεί να προσφέρει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα. Κι, εκτός από την προσθήκη λίγης γεύσης στον καφέ σας, το εκχύλισμα βανίλιας παρέχει μια δόση από τα απαραίτητα μέταλλα στη διατροφή σας με τη μορφή μαγνησίου και καλίου.
cover photo freepik