Skip to main content
likewomangr glyko lefko acaf879e

Άσπρο γλυκό: Ελαφρύ, γρήγορο και με λίγες θερμίδες

Το συγκεκριμένο γλυκό με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη πολλές φορές.

Είτε σε επίσημα δείπνα είτε σε απλά Κυριακάτικα γεύματα. Είναι πανεύκολο, γρήγορο, οικονομικό και πολύ ελαφρύ. Για μένα φυσικά είναι πολύ…άσπρο, όπως συνηθίζω να χαρακτηρίζω τα γλυκά χωρίς σοκολάτα, αλλά για την κόρη μου είναι αγαπημένο!

Υλικά

Ένα κουτί γάλα εβαπορέ με 4% λιπαρά
160-180γρ ζάχαρη άχνη (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε monk fruit sugar ή sukrin ή ερυθριτόλη που την κάνουμε άχνη)
Δυο φακελάκια ζελέ λεμόνι 0%
Μπισκότα digestive, digestive light ή aviva sugar free με γεύση λεμόνι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό γάλα εβαπορέ και ζελέ, κανονικά μπισκότα, απλά η θεωρία μου είναι να γλιτώνουμε θερμίδες από όπου μπορούμε!

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη για δυο ώρες. Εάν δεν προλαβαίνετε, δεν πειράζει. Πάλι θα πετύχει.
Ετοιμάζουμε τα δυο φακελάκια ζελέ χρησιμοποιώντας δυο ποτήρια βραστό νερό μόνο.
Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη. Δε θέλουμε να πήξει εντελώς.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και το χτυπάμε με ένα πηρούνι μέχρι να “διαλυθεί”.
Βγάζουμε το γάλα από την κατάψυξη και το αδειάζουμε σε βαθύ μπωλ (εάν θα χρησιμοποιήσουμε μίξερ χειρός) ή στο μπωλ του μίξερ μας.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το εξάρτημα που χρησιμοποιούμε για τη μαρέγκα για τρία λεπτά, μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε το ζελέ και ανακατεύουμε ελάχιστα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ωραίο βαθύ γυάλινο σκεύος ή πυρέξ ή σε ατομικά μπωλάκια και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Τρίβουμε στο blender τα μπισκότα (4-5 digestive ή 15 aviva) και πασπαλίζουμε το γλυκό μας. Μπορείτε να βάλετε περισσότερα μπισκότα αν θέλετε.
Έτοιμο! Καλή απόλαυση! Περιμένω σχόλια…

Σημειώσεις: Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού για περισσότερο άρωμα.

likewomangr glyko lefko 1

Είμαι η Γιώτα Ροζάνα και είμαι…όσο νιώθω. Λατρεύω την κόρη μου, τη σοκολάτα και το μπαλέτο. Εδώ θα σας παρουσιάζω τις ιστορίες μου χρησιμοποιώντας τρία υλικά: Εμπειρίες, Συναισθήματα και Αλήθειες!

RELATED