Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2017%2F10%2Fimages easyblog images 927 93f14d7bc61b3ee6e044f94fcd9dbfce XL

Απώλεια βάρους: Σταθεροποιείστε το ζάκχαρό σας

author likewoman

20 Οκτ 2017

H βάση και της απώλειας βάρους και της αντιγήρανσης είναι η σταθεροποίηση του σακχάρου. Τι πρέπει να θυμάστε:

Τροφές με υψηλό ΓΔ: Προκαλούν αυξημένο σάκχαρο στο αίμα και περισσότερη ινσουλίνη, η οποία προκαλεί αποθήκευση λίπους στην κοιλιά και διαρκή πείνα. Μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργηθεί ινσουλινοαντίσταση και διαβήτης.

Σε ένα γεύμα με πολλές τροφές, για να χάσετε βάρος, επιλέγετε αυτές με χαμηλό ή μέτριο ΓΔ. Ορίζουμε ως χαμηλό<35, μέτριο 36-55 και υψηλό>56. Τροφές με μηδενικό ΓΔ είναι η πρωτεΐνη (αβγό, κρέας, κοτόπουλο, ψάρι) και καλά λιπαρά (ξηροί καρποί, ελαιόλαδο, αβοκάντο).

 

Δρ. Μαρία Ψωμά

Ιατρός-Βιοπαθολόγος 

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρικής & Χειρουργική της Παχυσαρκίας (Paris VI) Board Certified στην Ιατρική της Αντιγήρανσης 

Μέλος της American Society for Nutrition  Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Διατροφογενετικής   

Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 14,

152 32, Χαλάνδρι, Αθήνα,

2ος Όροφος

Τ: 2106801085, 2106801086, F: 2106801006

www.psoma.gr | ‪#‎PsomaMedicalWellness‬

RELATED