Απώλεια βάρους: Σταθεροποιείστε το ζάκχαρό σας
H βάση και της απώλειας βάρους και της αντιγήρανσης είναι η σταθεροποίηση του σακχάρου. Τι πρέπει να θυμάστε:
Τροφές με υψηλό ΓΔ: Προκαλούν αυξημένο σάκχαρο στο αίμα και περισσότερη ινσουλίνη, η οποία προκαλεί αποθήκευση λίπους στην κοιλιά και διαρκή πείνα. Μακροπρόθεσμα μπορεί να δημιουργηθεί ινσουλινοαντίσταση και διαβήτης.
Σε ένα γεύμα με πολλές τροφές, για να χάσετε βάρος, επιλέγετε αυτές με χαμηλό ή μέτριο ΓΔ. Ορίζουμε ως χαμηλό<35, μέτριο 36-55 και υψηλό>56. Τροφές με μηδενικό ΓΔ είναι η πρωτεΐνη (αβγό, κρέας, κοτόπουλο, ψάρι) και καλά λιπαρά (ξηροί καρποί, ελαιόλαδο, αβοκάντο).
Ιατρός-Βιοπαθολόγος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών Ιατρικής & Χειρουργική της Παχυσαρκίας (Paris VI) Board Certified στην Ιατρική της Αντιγήρανσης
Μέλος της American Society for Nutrition Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Διατροφογενετικής
Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 14,
152 32, Χαλάνδρι, Αθήνα,
2ος Όροφος
Τ: 2106801085, 2106801086, F: 2106801006