Αλμυρό τσιζκέικ με ανθότυρο από τη Stoffa
Υλικά
120 γρ. ντάκο, τριμμένο
25 γρ. βούτυρο
50 γρ. ανθότυρο
50 γρ. τυρί κρέμα
50 γρ. φέτα
λίγη κάππαρη
50 γρ. ντομάτα
10 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με λίγο γάλα. Το προσθέτουμε στο ντάκο που έχουμε τρίψει μαζί με λίγη γαλέτα και βάζουμε τη γέμιση σε μια φόρμα. Ανακατεύουμε το ανθότυρο με το τυρί κρέμα και τη φέτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Καλύπτουμε τη βάση μας με το μείγμα τυριών και βάζουμε το ντάκο στο ψυγείο για λίγη ώρα.
Ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα:
Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τη ντομάτα και τη ζάχαρη να βράσουν μέχρι να δέσουν καλά. Γαρνίρουμε το ντάκο με τη μαρμελάδα και την κάππαρη και σερβίρουμε.
Συνταγή: εστιατόριο Stoffa
Βασιλίσσης Αμαλίας 20, Κηφισιά
Τ. 2108013853
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».