Αλλαγές στις Ετικέτες στα τρόφιμα με στόχο οι καταναλωτές να παίρνουν πιο υγιεινές αποφάσεις
Οι ετικέτες στα τρόφιμα που αγοράζετε πρόκειται να αλλάξουν μέσα στα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, με στόχο οι καταναλωτές να παίρνουν πιο υγιεινές αποφάσεις.
Η ετικέτα στα είδη διατροφής εισήχθη για πρώτη φορά το 1993, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορέσουν εύκολα να διατηρήσουν έναν υγείες διατροφικό πλάνο και να βλέπουν τι συστατικά έχει η κάθε τροφή. «Είμαι ενθουσιασμένη που το FDA αποφάσισε μια νέα και βελτιωμένη ετικέτα για τα προϊόντα διατροφής », τόνισε η Μισέλ Ομπάμα . Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που περιλαμβάνονται είναι να αυξηθεί το μέγεθος της μερίδας.
Οι θέρμιδες θα εχουν μεγαλύτερα γράμματα για ειναι ευανάγνωστα και κατανοητό πόσες θερμίδες θα καταναλώσουν ,ακομα υπαρχει μια καινούργια γραμμή για τα πρόσθετα σάκχαρα.
Η βιταμίνη D και το κάλιο θα περιλαμβάνονται στις νέες ετικέτες και αυτο διότι πολλοί δεν παίρνουν αρκετά από αυτά τα θρεπτικά συστατικά.
Μια υποσημείωση έχει επίσης προστεθεί για να εξηγήσει το τοις εκατό της καθημερινής αξίας.
Τα προϊόντα θα πρέπει επίσης να αναγράφουν πόσο ασβέστιο και σίδηρο έχει η κάθε τροφή μέσα.
Θα καταργηθεί η αναφορά σε βιταμίνες C και Α και αυτο διότι οι ελλείψεις σε αυτές τις βιταμίνες είναι πλέον σπάνια, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων.
Ας ελπίσουμε να ανανεωθούν και οι ευρωπαϊκές ετικέτες στα τρόφιμα γρήγορα.
ΧρήστοςΦράγκος
Certified Personal Trainer
American college of sport medicine
Πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του στο facebook