Άκης Πετρετζίκης: Ρύζι μπασμάτι
Σήμερα φτιάχνουμε ρύζι μπασμάτι νόστιμο από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
1 κούπα ρύζι
2 κούπες νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ξεπλένουμε πολύ καλά με κρύο νερό 1 κούπα ρύζι. Με αυτό το τρόπο το ρύζι μας θα γίνει σπυρωτό.
Όταν δούμε ότι το νερό έχει ασπρίσει, αυτό σημαίνει ότι έφυγε το παραπανίσιο άμυλο.
Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε το ρύζι σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι, ξύσμα λεμονιού, δεντρολίβανο και 1 φύλλο δάφνης.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε λίγο με μία ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε να πάρει μία βράση χωρίς να ανακατέψουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε με το καπάκι για άλλα 2-3 λεπτά.
Σπάμε το ρύζι με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψει.
Και σερβίρουμε!
Αυτός είναι ο πιο εύκολος και νόστιμος τρόπος να βράσουμε σωστά το μπασμάτι! Ένα φοβερό συνοδευτικό για όλα τα πιάτα!
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».