Άκης Πετρετζίκης: Ψωμί χωρίς γλουτένη
Αγαπημένο χειροποίητο ψωμάκι και χωρίς γλουτένη μας για όλες εμάς που προσέχουμε και δεν θέλουμε γλουτένη στην διατροφή μας αλλά αγαπάμε το ψωμί by Άκης Πετρετζίκης.
Συστατικά
340 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
1 κ.γ. σόδας
1 ½ κ.γ. αλάτι
80 ml ελαιόλαδο
200 γρ. γιαούρτι
100 ml μπύρα χωρίς γλουτένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα σε ένα μεγάλο μπολ.
Κάνουμε μια γούβα στη μέση και ρίχνουμε το λάδι, και το γιαούρτι που το έχουμε αραιώσει με τη μπύρα.
Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι για να ενωθούν τα υλικά της ζύμης και μετά με το χέρι ζυμώνουμε για λίγο, μέχρι το ζυμάρι να ομογενοποιηθεί.
Πλάθουμε ένα καρβελάκι και χαράσσουμε με ένα μαχαίρι απο πάνω. .
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Σερβίρουμε με φρέσκο βούτυρο και μέλι ή μαρμελάδα.
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».