Άκης Πετρετζίκης: Πως να φτιάξετε σπιτικές τορτίγιες
Συνταγή με άρωμα Μεξικό!
Σήμερα έχουμε εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη, που σας δείχνει πως να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι τις αγαπημένες σας τορτίγιες!
Μόλις 3-4 υλικά είναι αρκετά για σπιτικές τορτίγες σκέτες ή γεμιστές. Καλή σας απόλαυση!
Υλικά
220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
130 γρ. νερό
20 γρ. σπορέλαιο
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
100 γρ. καλαμποκάλευρο
Για το σερβίρισμα
200 γρ. mix τυριών
1 ντομάτα
1 κ.σ. βασιλικό
1 κ.σ. ρίγανη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το νερό, το σπορέλαιο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μόλις αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη τότε συνεχίζουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με το καλαμποκάλευρο, βάζουμε το ένα κομμάτι από τη ζύμη μας και ανοίγουμε με έναν πλάστη μέχρι να γίνει πολύ λεπτή και να έχει διάμετρο 25-30 εκ.
Αφαιρούμε το περιττό καλαμποκάλευρο και μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι. Ψήνουμε 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά για να ψηθεί να πάρει χρώμα και αφαιρούμε.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη.
Για το σερβίρισμα
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και βάζουμε μέσα τη μια τορτίγια.
Απλώνουμε το 1/2 από το τυρί τη μισή ντομάτα κομμένη σε κυβάκια, βασιλικό, ρίγανη και καλύπτουμε με άλλη μια τορτίγια. Ψήνουμε λίγα δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά για να λιώσει το τυρί.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα υλικά και σερβίρουμε με ρίγανη, βασιλικό και ελαιόλαδο.
Διαβάστε εδώ και άλλες συνταγές του Άκη Πετρετζίκη