Άκης Πετρετζίκης: Φτιάξτε τις πιο νόστιμες τηγανητές πατάτες
Εάν αγαπάτε τις πατάτες όσο εμείς φτιάξτε τις πιο νόστιμες και τραγανές πατάτες του Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
- 4 πατάτες
- αλάτι, χοντρό
- 2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
- 4 κλ. δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- σπορέλαιο, για βαθύ τηγάνισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Ξεπλένουμε καλά τις πατάτες μας.
- Σε ένα ταψί φούρνου ρίχνουμε χοντρό αλάτι μέχρι να καλύψει τον πάτο του.
- Προσθέτουμε μέσα τις πατάτες ολόκληρες. Ψήνουμε για 45 λεπτά με 1 ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
- Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας.
- Όταν είναι έτοιμες, αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 20 λεπτά.
- Τρίβουμε τις πατάτες με τα χέρια μας να φύγει το επιπλέον αλάτι.
- Μεταφέρουμε σε ένα ξυλό κοπής και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Πρώτα τις κόβουμε στη μέση και μετά κάθε κομμάτι το κόβουμε σε 3 μικρότερα.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και περιμένουμε να κάψει καλά.
- Μόλις είναι έτοιμο, προσεχτικά τοποθετούμε τις πατάτες μέσα στο λάδι.
- Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανές.
- Ψιλοκόβουμε δεντρολίβανο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε 2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Με την αράχνη αφαιρούμε τις πατάτες και έτσι όπως είναι καυτές τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε ζεστές. Μπορούμε να τις συνοδέψουμε με συνταγές για κρέας.