Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2018%2F03%2Fimages easyblog images 927 6977e2f24adc4fbc65195d0940372f02 XL

Άκης Πετρετζίκης: Burger με μπακαλιάρο

author likewoman

19 Μαρ 2018
Τώρα που έχουμε μπει στην σαρακοστή, σας δίνουμε ιδέες νόστιμες και εύκολες by Άκης Πετρετζίκης. 
Σήμερα έχουμε νόστιμο χάμπουργκερ μπακαλιάρου 🙂
 
Συστατικά

  • 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένος, χωρίς δέρμα και καλά στυμμένος
  • 100 γρ. παξιμάδι ντάκος
  • 3 σκ. σκόρδο
  • 1 κ. γ. κύμινο,
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 1 ασπράδι αυγού
  • λάδι για τηγάνισμα

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το παξιμάδι με το σκόρδο και τα αρωματικά μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.
  • Προσθέτουμε τελευταία στιγμή τα 2/3 από ψάρι και το ασπράδι και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε στο μπλέντερ όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
  • Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/3 του ψαριού σε κομμάτια και το ανακατεύουμε και αυτό με τα χέρια όμως ώστε να υπάρχουν κομματάκια ψαριού δαγκώνοντας το μπιφτέκι.
  • Πλάθουμε 2 μπιφτέκια και τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να ψηθούν και από τις 2 πλευρές.
  • Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια μας και στο φούρνο αλλά να ξέρουμε ότι δεν θα πάρουν πολύ χρώμα εκεί.
  • Συνοδεύουμε τα μπέργκερ με ψωμάκια, σάλτσα ταρτάρ, αγγουράκι πίκλα και αβοκάντο σε φέτες.

Tip
Σε περίπτωση που το μείγμα μας είναι πολύ υγρό προσθέτουμε λίγη φρυγανιά! 

RELATED