Άκης Πετρετζίκης: Μπισκότα με κινόα
Σήμερα έχουμε πεντανόστιμα διατροφικά μπισκότα με κινόα και νιφάδες βρώμης. Σουπερ συνταγή by Άκης Πετρετζίκης!
Για όλους εμάς που προσέχουμε ή είμαστε σε περίοδο διατροφής 🙂
Συστατικά
- 240 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 1 κ.γ. αλάτι
- 250 ml ηλιέλαιο
- 250 γρ. μέλι
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 γρ. νιφάδες βρώμης
- 250 γρ. βρασμένη και στραγγισμένη κινόα
- 100 γρ. κράνμπερις αποξηραμένα
- 100 γρ. τσιπς σοκολάτας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι και το περνάμε από χοντρή σίτα.
- Παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με το μέλι και σιγά σιγά προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Όταν ενσωματωθούν όλα αυτά, ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε ίσα ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε τη βρώμη, την κινόα, τα κράμπερις, τη σοκολάτα και ανακατεύουμε ελαφρά με μία ξύλινη κουτάλα.
- Παίρνουμε κουταλιές μεγάλες από το μείγμα (σε ποσότητα ίση με 2 κ.σ.) και τις ρίχνουμε πάνω σε ταψιά που τα έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά.
- Από κάτω θα είναι ψημένα, από πάνω θα έχουν πάρει λίγο χρώμα και μέσα θα είναι λίγο άψητα αλλά έτσι πρέπει να είναι. Βγαίνουν γενικά φουσκωτά.
- Αφού κρυώσουν, μπορούν να μπουν στην κατάψυξη.
Tip
Μπορούμε να βάλουμε και άλλα υλικά μέσα όπως ξηρούς καρπούς ή σταφίδες.