Αγαπημένα, Φθινοπωρινά Μαγειρέματα. Μοσχάρι Με Κάστανα
Να λοιπόν που ήρθε το φθινόπωρο και πόσο χαίρομαι γιατί δεν το κρύβω βαρέθηκα τη ζέστη!
Αγαπημένα, φθινοπωρινά μαγειρέματα λοιπόν.Μοσχάρι με κάστανα
Θα χρειαστείς :
• 1 κ. μοσχάρι, κομμένο σε μπουκιές (από ελιά)
• ½ lt κόκκινο ξηρό κρασί
• 120 ml. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
• 1 σκελ. σκόρδο
• 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 4 μεγάλα καρότα, κομμένα σε ροδέλες
• ½ κιλό κάστανα (βρασμένα & καθαρισμένα, υπάρχουν και έτοιμα )
• 400 ml. ζωμό κρέατος
• 200 ml. ζεστό νερό
• 2 κλωναράκια θυμάρι
• 5 κόκκους μπαχάρι
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
Εκτέλεση
Σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρέας και συνεχίζουμε μέχρι να ροδίσει καλά απ’ όλες τις πλευρές του.Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος και 200 ml. ζεστό νερό.Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το μπαχάρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοψηθεί για 1 ώρα και 30 λεπτά σκεπασμένο με καπάκι.Κατόπιν προσθέτουμε τα καρότα, τα κάστανα και το θυμάρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά ακόμα, συμπληρώνοντας αν χρειαστεί υγρά.Σερβίρουμε το κρέας και συνοδεύουμε με πουρέ.
Επιλογές συνοδευτικού κρασιού:?Οινότρια Γη Syrah Αγιωργίτικο Domaine Costa Lazaridi – Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη πλούσιο, πληθωρικό με καλά ενσωματωμένες τανίνες, κομψό όσο χρειάζεται, με ζωηρή οξύτητα θα είναι ιδανικός σύντροφος για αυτό το πιατο.