Αυτή Η Μακαρονάδα Είναι Μούρλια!
Ίσα που προλαβαίνεις:
✓ αλάτι
✓ 500 γρ σπαγγέτι
✓ 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
✓ 2 λεμόνια, από το ένα και το ξύσμα, τα άλλα δύο κομμένα στη μέση χωρίς κουκούτσια
✓ 2 κουταλιές της σούπας. βούτυρο
✓ 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
✓ 1/4 κουτ. σπασμένες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
✓ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
✓ 1 φλ. ζωμός λαχανικών
✓ 1 φλ. φρέσκο τριμμένη παρμεζάνα, μπορείς να βάλεις κεφαλογραβιέρα
✓ 1/2 φλ. θρυμματισμένη φέτα,
✓ 1 φλ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό,
Μαγειρεύεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζεις, διατηρώντας 1 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών.
Στην ίδια κατσαρόλα (χωρίς να είναι μέσα τα μακαρόνια) και σε μέτρια προς υψηλή φωτιά προσθέτεις το ελαιόλαδο και τα λεμόνια κομμένα με της εσωτερική πλευρά προς τα κάτω στην κάτω πλευρά του δοχείου. Αφαιρείς τα λεμόνια όταν πάρουν χρυσαφί χρώμα, περίπου 3 λεπτά μετά. Προσθέτεις το βούτυρο, το σκόρδο και τις νιφάδες πιπεριού στην κατσαρόλα. και τα αφήνεις μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο, 2-3 λεπτά. Προσθέτεις 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα , χυμό 2 λεμονιών, τον χυμό λαχανικών αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις.
Προσθέτεις τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με το μίγμα σκόρδου και λεμονιού, στη συνέχεια τη μισή παρμεζάνα και φέτα. (Αν τα ζυμαρικά είναι στεγνά, προσθέτεις σιγά-σιγά το νερό από τα μακαρόνια μέχρι την επιθυμητή υφή.) Αμέσως πριν το σερβίρεις, ρίχνεις τον μισό βασιλικό.
Μεταφέρεις τα ζυμαρικά σε μια πιατέλα, ρίχνεις την υπόλοιπη παρμεζάνα, φέτα και βασιλικό. Ένα Sauvignon, ένας Ροδίτης ή αγαπημένη Ρομπόλα στο ποτήρι θα κάμουν έναν συνοδό μούρλια.