Αυθεντική Ιταλική pizza by Άκης Πετρετζίκης
Ποιος δεν αγαπάει την πίτσα; Εμείς πάντως πολύ. Δείτε μία ωραία συνταγή by Akis Petretziki
Συστατικά
Ζύμη για πίτσα
- 1 φακελάκι μαγιά
- 250 γρ. νερό χλιαρό
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 300 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό Melissa
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- έξτρα σιμιγδάλι για το άνοιγμα του ζυμαριού
- γρήγορη σάλτσα ντομάτας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230° C στον αέρα.
- Βάζουμε μέσα σε ένα ταψί ανάποδα να κάψει καλά όσο εμείς προετοιμάζουμε τις πίτσες.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να δουλέψει η μαγιά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι.
- Προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Όταν πια δεν μπορούμε να το δουλέψουμε με το κουτάλι αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας στον πάγκο εργασίας.
- Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το πόσο θα το αφήσουμε εξαρτάται απο την εποχή.
- Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
- Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε σιμιγδάλι και ανοίγουμε τη ζύμη μας με ένα πλάστη (αν κολλάει βάζουμε παραπάνω σιμιγδάλι).
- Βάζουμε 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας και τα τυριά της προτίμησής μας πάνω στη ζύμη για πίτσα.
- Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο αναποδογυρισμένο ταψί του φούρνου που έχει κάψει (χωρίς να το βγάλουμε απο τον φούρνο) και ψήνουμε για 5 λεπτά.
- Όταν ετοιμαστεί προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.