Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F12%2Fh ora tis vasilopitas cover

Ήρθε η ώρα της βασιλόπιτας!

Η αντιστροφή μέτρηση έχει αρχίσει και ποιος δεν ανυπομονεί για την νέα χρονιά! Ελπίζουμε και ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά να είναι καλύτερη, ομορφότερη πιο μαγική! Πιστέψτε στην μαγεία που κρύβεται μέσα σας και όλα θα γίνουν πολύ καλύτερα!

Φέτος θα δημκουργήσουμε όσο ποτέ μία Βασιλόπιτα γεμάτη από ευχές και νοστιμιά!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:

250γρ βούτυρο αγελαδινό

250γρ ζάχαρη καστανή

300γρ αλεύρι

5γρ μπέικιν

125γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

125γρ μιξ αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί της αρεσκείας μας (χονδροκομμένα)

50γρ σταφίδες

5 αυγά

2 πρέζες κανέλα

ξύσμα από 1 πορτοκάλι, 1/2 λεμόνι και 1 μανταρίνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη και τα ξύσματα μέχρι να αφρατέψουν καλά. Έπειτα προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα. Βγάζουμε από το μίξερ και ανακατεύοντας με μια μαρίζ προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα σε δύο δόσεις. Τέλος προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τα στερεά υλικά (μπέικιν, αλεύρι, κανέλα). Τοποθετούμε το μείγμα σε στρογγυλή βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο. Τσεκάρουμε εαν το κέικ μας είναι έτοιμο με την βοήθεια ενός μαχαιριού. Μπορούμε να τοποθετήσουμε φλουρί πριν το ψήσιμο, την ώρα που αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα, που να είναι τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

500γρ νερό

250γρ ζάχαρη

1 πορτοκάλι και 1 μανταρίνι κομμένα στη μέση

1 ξύλο κανέλας

2τμχ γαρύφαλλο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βράζουμε όλα τα υλικά μετρώντας 2λεπτά από την στιγμή που θα πάρει βράση το μείγμα μας.

Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν το χρησιμοποιήσουμε.

 

ΥΛΙΚΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

σιρόπι

βασιλόπιτα κέικ

κουβερτούρα (μαύρη ή γάλακτος)

ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ

Πρέπει να φροντίσουμε το σιρόπι μας να είναι κρύο και το κέικ μας χλιαρό προς ζεστό (αλλά όχι καυτό). Σιροπιάζουμε με μια κουτάλα λίγο λίγο να απορροφάει πριν ρίξουμε το επόμενο. (Είναι πολύ πιθανόν να μην τραβήξει όλο το  σιρόπι).

Όταν πια κρυώσει το κέικ μας πολύ καλά πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη.

Παράλληλα λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και την τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γράφουμε ΄΄ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2021’’ ή ότι άλλο εμείς επιθυμούμε.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΙΠΟΝ με άφθονη αγάπη και μαγεία!

Μην ξεχνάτε την μαγεία…υπάρχει όλο τον χρόνο!!!

Facebook | Instagram

vasilopoita keik mika

 

 

 

RELATED