Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F12%2FXRISTOUGENNIATIKA TROUFAKIA COVER

Τα σοκολατένια τρουφάκια της Ιωάννας Λυμπεροπούλου έχουν μόνο 2 υλικά!

author likewoman

18 Δεκ 2020

Σοκολατένια τρουφάκια τα αγαπημένα!

Δεν θα μπορούσαμε να αντισταθούμε φέτος τις γιορτές και να μην κάνουμε τη συνταγή της Ιωάννας Λυμπεροπούλου με τα αγαπημένα της σοκολατένια τρουφάκια.

Με 2 μόνο υλικά (ναι 2 μόνο!)

ΥΛΙΚΑ⁠  (περίπου 800 γρ.)⁠
– 500 γρ. κουβερτούρα 60% – 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια⁠
– 250 γρ. κρέμα γάλακτος⁠
– 250 γρ. τρούφα για την επικάλυψη ή κακάο ή ότι άλλο θέλεις⁠

ΕΚΤΕΛΕΣΗ⁠
1. Βάζουμε σε ένα μπολ την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αποσύρουμε λίγο πριν βράσει. Την αδειάζουμε πάνω από την σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα έως ότου η κουβερτούρα λιώσει. ⁠
2. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να σφίξει (περίπου 1-2 ώρες). Καθώς κρυώνει, θα αρχίσει να πήζει. ⁠
3. Μόλις φτάσει σε σημείο που να στέκεται και να μπορεί να πλαστεί, παίρνουμε μικρές ποσότητες με τα χέρια και πλάθουμε μπαλάκια. Τα περνάμε από την τρούφα και τα ακουμπάμε πάνω σε μια λαδόκολλα. Αφήνουμε να στεγνώσουν καλά, εκτός ψυγείου (περίπου 2 ώρες).⁠
4. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές δοχείο.⁠

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές

Screenshot 3

RELATED