Γλυκό φούρνου με τσουρέκι
Εύκολο και γρήγορο γλυκό με υλικά που σίγουρα υπάρχουν στο σπίτι!
Αυτό το διαφορετικό γλυκό είναι ιδανικό για πρωινό, απογευματινό αλλά και για βραδινές λιγούρες!
Δεν θα μπορεί να αντισταθεί κανείς!!
ΥΛΙΚΑ :
2 μικρά τσουρέκια εμπορίου (150γρ περίπου)
1 μήλο πράσινο (κομμένο σε μικρά κυβάκια )
1 κς βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
125γρ γάλα
125γρ κρέμα γάλακτος
2 αυγά
30γρ αμύγδαλο φιλέ
80γρ ζάχαρη
Κανέλα τριμμένη
40γρ σταφίδες ξανθές
80-90γρ λευκή κουβερτούρα
½ σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το τσουρέκι σε χοντρά κομμάτια και το ρίχνουμε σε ένα μπόλ μαζί με τα μήλα, τις σταφίδες, την σοκολάτα και τα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος. Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύουμε το γάλα, την κρέμα, τα αυγά, το αλκοόλ, την ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το τσουρέκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει το τσουρέκι μας χρυσαφένιο χρώμα. Όταν βγει από τον φούρνο πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!
Μπορούμε να σερβίρουμε και με παγωτό.
Αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μήλο με μπανάνα.