Φτιάξτε τα πιο νόστιμα μελομακάρονα
Οι γιορτές πλησιάζουν και δεν γίνεται να λείπουν από το τραπέζι μας τα αγαπημένα σε όλους μελομακάρονα! Βάλτε τα παιδιά να σας βοηθήσουν! Θα ξετρελαθούν και το σπίτι θα γεμίσει αρώματα Χριστουγέννων και γέλια παιδικά, έτσι θα νιώσουμε και εμείς πάλι παιδιά! Τι καλύτερο από αυτό!
Υλικά για το σιρόπι:
550γρ νερό
850γρ ζάχαρη (600γρ λευκή+250γρ καστανή)
2 στικ κανέλας
4 τμχ γαρύφαλλο
1πορτοκάλι κομμένο στην μέση
1 μανταρίνι κομμένο στην μέση
1/2 λεμόνι
Εκτέλεση:
Βράζω όλα τα υλικά μαζί μετρώντας 2-3 λεπτά από την στιγμή που το μείγμα μας θα έρθει σε βρασμό. Αλλάζω σκεύος (χωρίς να σουρώσω) και αφήνω να κρυώσει πολύ καλά. Το σιρόπι μας για να το χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς. Αν έχουμε χρόνο θα είναι καλό να το έχουμε φτιάξει μια ημέρα πριν.
Υλικά για τα μελομακάρονα:
400γρ χυμός πορτοκάλι
500γρ ηλιέλαιο
80γρ βούτυρο λιωμένο (όχι ζεστό)
50γρ ζάχαρη άχνη
4 1/2 κγ κανέλα τριμμένη
1κγ γαρύφαλλο τριμμένο
1/4κγ μοσχοκάρυδο τριμμένο
ξύσμα από 2πορτοκάλια
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1κγ μπέικιν
1 κιλό αλεύρι
180γρ σιμιγδάλι ψιλό
30γρ καρύδια τριμμένα πολύ λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπόλ ανακατεύω όλα τα υγρά υλικά μαζί με τα μπαχαρικά, τα ξύσματα και την άχνη, (το μείγμα μας μπορεί να δείξει σαν ”κομμένο” αλλά μην σας αγχώσει αυτό.) και έπειτα προσθέτω σε δύο δόσεις τα στερεά μου υλικά (μπέικιν, αλεύρι, τριμμένο καρύδι και σιμιγδάλι) αφού πρώτα τα έχω ανακατέψει μεταξύ τους. Μπορεί να χρειαστεί 1κσ αλεύρι επιπλέον. Πλάθω χωρίς πολλές κινήσεις το μείγμα μου γιατί είναι ευαίσθητο σε μερίδες των 30 γραμμαρίων. Πλάθω στο σχήμα που επιθυμώ και ψήνω με λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Όπως είναι καυτά τα μελομακάρονα τα βουτάω στο σιρόπι για 30-35 δευτερόλεπτα και έπειτα τοποθετώ σε μια σχάρα να στεγνώσουν.
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
Περιχύνουμε τα μελομακάρονα με μέλι και τριμμένα καρύδια!
ΜΕΡΙΔΕΣ : 65-75τμχ