Σήμερα Φτιάχνουμε Σπέσιαλ Σαλάτα Σπανάκι Με Ψητά Μανιτάρια
Λατρεύω τις σαλάτες! Πολλές φορές αντικαθιστώ ένα από τα γεύματα μου με σαλάτα. Γίνονται εύκολα, γρήγορα, είναι ελαφριές, δεν περιέχουν πολλές θερμίδες, μας βοηθούν να αυξήσουμε την πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων, ινών, φυτικών πρωτεϊνών.
Συστατικά:
200γρ.μανιτάρια πλευρώτους
200γρ. φρέσκα φύλλα σπανάκι
2 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένες)
2 κ.σούπας ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Για το ντρέσινγκ:
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
1 κ.σούπας λευκό ξύδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε τις 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο με τις πολτοποιημενες σκελίδες σκόρδο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί τοποθετούμε τα μανιτάρια. Με το που έχουμε ετοιμάσει τα αλείφουμε και από τις δύο πλευρές. Τα ψήνουμε στο γκρίλ για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσορόδινο χρώμα. Σε μια μεγάλη πιατέλα στρώνουμε το σπανάκι, τα ψημένα μανιτάρια και τα περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ψητό καμαμπέρ και θα έχετε ένα ολοκληρωμένο ελαφρύ γεύμα.