Λουκουμάδες Με Μέλι | Φτιάξτε Εύκολα Το Πιο Αγαπητό Ελληνικό Γλυκό
Τραγανοί, ζεστοί λουκουμάδες με μέλι και κανέλα από τον Τάσο Αντωνίου. Συνταγή με λίγα υλικά έτοιμη σε λίγα λεπτά. Προσθέστε τριμμένο μπισκότο ή καρύδια και απογειώστε τη συνταγή.
Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κούπες χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Μέλι και κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη (20-30 λεπτά περίπου).
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πιάνουμε με τη χούφτα μας μια ποσότητα από το μείγμα και σφίγγουμε τη γροθιά μας έτσι ώστε να βγεί λίγη ζύμη μεταξύ δείκτη και αντίχειρα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο εχουμε βουτήξει σε νερό, κόβουμε τον λουκουμά μέσα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε ένα-ένα τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί
- Σερβίρουμε με μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε!
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».