Η Συνταγή Της Ημέρας | Μοσχαρίσια σουβλάκια με πικάντικη μαρινάδα
Εάν είσαι από εκείνες που δεν προτιμάς τα έτοιμα σουβλάκια αλλά τα σπτικά σου έχουμε την τέλεια συνταγή του Άκης Πετρετζίκη!
Συστατικά
Για τη μαρινάδα
- 150 γρ. μπίρα, σκούρα
- ξύσμα, από 1 λάιμ
- χυμό, από 1 λάιμ
- 3 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά τσίλι, μικρή
- 2 σκ. σκόρδο
- 1/4 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν
Για τα σουβλάκια
- 1 1/2 κιλό μπριζόλες μοσχαρίσιες, χωρίς κόκαλα, κομμένες σε κύβους 3 εκ.
- 150 γρ. ντοματίνια
- 1 κρεμμύδι
Για το σερβίρισμα
- ρύζι μπασμάτι , βρασμένο
- αρακά, βρασμένο, μαζί με το ρύζι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος ανακατεύοντας, ώστε να πάει παντού η μαρινάδα.
- Κλείνουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μία νύχτα.
- Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος εναλλάξ με τα ντοματίνια και το κρεμμύδι στις σούβλες και τα ψήνουμε σε καυτό BBQ ή στο γκριλ στον φούρνο, με προσοχή, για 20-30 λεπτά γυρίζοντάς τα συχνά.
- Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι με αρακά.
Tip
Εναλλακτικά, θα μπορούσαμε να συνοδέψουμε τα σουβλάκια με ψητές ή τηγανητές πατάτες.
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».