Πανεύκολη Σούπα με καρύδα και καρότα
Το πρώην μοντέλο της Victoria’s Secret, Chrissy Teigen, όπως είπαμε και στο προηγούμενο άρθρο μας με την πρώτη της συνταγή έκανε μια μεγάλη στροφή στην καριέρα της και ξεκίνησε να ασχολείται με το φαγητό και τη μαγειρική, εκδίδοντας ταυτόχρονα το πρώτο της βιβλίο συνταγών με τίτλο Cravings: HungryforMore.
Η Chrissy Teigen δεν είναι από τους ανθρώπους του είδους που μαγειρεύουν χωρίς λιπαρά ή μόνο vegan– κάθε άλλο μάλιστα. Aυτή την φορά επιλέξαμε την δεύτερη συνταγή της που είναι για τους λάτρεις της σούπας. Το κρύο έπιασε άρα δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε αυτήν την εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή.
ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ
Μερίδες: 4
Συνολικός χρόνος προετοιμασίας και εκτέλεσης: 1 ώρα & 10 λεπτά
Υ Λ Ι Κ Α :
4 κ.σ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Αλάτι Kosher
¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
450gκαρότα, ψιλοκομμένα
500 mlζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
400 mlγάλα καρύδας, πλήρες, χτυπημένο
1 βλαστόφρέσκολεμονόχορτο, τεμαχισμένο
1 κ.γ. ψιλοκομμένοφρέσκο ginger
2 κ.σ. γλυκιά Thai chilli sauce
Λάδι chilli(προαιρετικά στο σερβίρισμα)
Κόλιανδρος, για γαρνίρισμα
Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η :
Σε μια μεσαία – μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Αφού αρχίσει να αφρίζει και έχει σοταριστεί ελαφρώς, προσθέστε το κρεμμύδι, 1 κ.γ. αλάτι και το πιπέρι και μαγειρέψτε ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κρεμμύδι, για περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε τα καρότα και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και το κρεμμύδι να πάρει βαθύ χρυσό χρώμα, για 18-20 λεπτά (μερικά κομμάτια του κρεμμυδιού θα γίνουν λίγο πιο σκούρα από τα άλλα αλλά μην σας ανησυχεί αυτό).
Προσθέστε τον ζωμό, το γάλα καρύδας, το λεμονόχορτο και το ginger. Περιμένετε μέχρι να αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώστε αρκετά τη θερμοκρασία ώστε να σιγοβράζει, σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι (όχι εντελώς, αφήστε ένα μικρό κενό) και ξεχάστε το για 40 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τη γλυκιά σάλτσα chilli, αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το μίγμα να κρυώσει σιγά σιγά. Αφαιρέστε και πετάξτε το λεμονόχορτο. Χτυπήστε τη σούπα μέσα στην κατσαρόλα με ένα μπλέντερ χειρός (ή έναν αναδευτήρα) μέχρι να ομογενοποιηθεί. Εμπλουτίστε τη γεύση με αλάτι.
Μοιράστε το μίγμα σε μπολάκια και, εάν επιθυμείτε, ρίξτε από πάνω λίγο έλαιο chilli. Γαρνίρετε με κόλιανδρο.