Στον Αμερικανοκαναδό νευροχειρούργο Ουάιλντερ Πένφιλντ, ο οποίος θεωρήθηκε πρωτοπόρος στον τομέα του, αφιερώνει η Google το σημερινό της Doodle, με αφορμή τα 127 χρόνια από τη γέννησή του.
Ο Πένφιλντ που είχε χαρακτηριστεί ως ο πιο σπουδαίος «Καναδός εν ζωή» συνέβαλε στη θεραπεία της επιληψίας και βοήθησε στην κατανόηση φαινομένων όπως οι ψευδαισθήσεις το deja vu και οι εξωσωματικές εμπειρίες.
Ειδικότερα, το 1934 ο Πένφιλντ ίδρυσε το Νευρολογικό Ινστιτούτο του Μόντρεαλ και μέχρι το 1950 πειραματίστηκε με τη χρήση ηλεκτρικών ερεθισμάτων για τη θεραπεία της επιληπτικής δραστηριότητας στον εγκέφαλο, ενώ ο ασθενής ήταν πλήρως ξύπνιος. Μαζί με τον συνάδελφό του, Χέρμπερτ Τζάσπερ, εφηύραν το λεγόμενο «Montreal procedure», έναν τύπο χειρουργικής επέμβασης κατά την οποία κατέστρεφαν νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο ασθενών με επιληψία, προκειμένου να εμποδίσουν τις επιληπτικές κρίσεις.
Πριν την επέμβαση, διέγειραν τον εγκέφαλο με ηλεκτρόδια, ενώ οι ασθενείς είχαν τις αισθήσεις τους.
Στις μελέτες του, ο Πένφιλντ διαπίστωσε ότι με τη διέγερση του κροταφικού λοβού με ηλεκτρικά ερεθίσματα, παραγόταν ένας συνδυασμός ψευδαισθήσεων, ονείρων και μνήμης. Διαπίστωσε επίσης ότι θα μπορούσε να προκληθεί ανάκληση μνήμης από την διέγερση ορισμένων τμημάτων του εγκεφάλου, όπως και από διαφορές μυρωδιές, μεταξύ άλλων και αυτή του καμένου τοστ (που απεικονίζεται στο σημερινό Doodle).
Αυτό το εύρημα επέτρεψε στον Καναδά να ηγηθεί του μεταπολεμικού κόσμου στη νευροεπιστήμη και την υγειονομική περίθαλψη και να προσφέρει καλύτερη ζωή σε ασθενείς με επιληψία.