Ο Τάσος Αντωνίου μας “απογειώνει” με τους πιο νόστιμους λουκουμάδες με μέλι και μαύρη σοκολάτα
Λουκουμάδες για πάντα! O Τάσος φτιάχνει τους πιο εύκολους και νόστιμους λουκουμάδες και τους γαρνίρει με υπέροχη γκανάς από μαύρη και λευκή σοκολάτα για να απογειώσει ακόμα περισσότερο τους λαχταριστό και εύκολο αυτό γλυκό
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 5 λεπτά
Μερίδες: 12
Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζάνια νερό
1 φακελάκι μαγιά σκόνη
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
λίγο μέλι για το σερβίρισμα
λίγη κανέλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τη ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη (20-30 λεπτά περίπου).
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πιάνουμε με τη χούφτα μας μια ποσότητα από το μείγμα και σφίγγουμε τη γροθιά μας έτσι ώστε να βγεί λίγη ζύμη μεταξύ δείκτη και αντίχειρα. Με ένα κουταλάκι του γλυκού, το οποίο εχουμε βουτήξει σε νερό, κόβουμε τον λουκουμά μέσα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε ένα-ένα τους λουκουμάδες με μια τρυπητή κουτάλα και τους ακουμπάμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με μέλι, κανέλα και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε!
via mamapeinao