Μαύρο Πιπέρι Και Κουρκουμάς – Γιατί Πρέπει Να Τα Συνδιάζετε!
Ένας από τους καλύτερους συνδυασμούς τροφών!
Το μαύρο πιπέρι βοηθά στην απορρόφηση και την αποτελεσματικότερη δράση της κουρκουμίνης, ενώ ο κουρκουμάς είναι αντιφλεγμονώδης (δράση κατά της αρθρίτιδας, καδιαγγειακά νοσήματα και Alhzeimer).
#tip: Αυξήστε το όφελος, καταναλώνοντας πατάτες ψητές ή ψητό ψάρι με ελαιόλαδο και μπαχαρικά.
**βρείτε όλους τους συνδυασμούς τροφίμων για καλύτερη υγεία στο νέο μου βιβλίο “Τρώω ελληνικά & αδυνατίζω” (παραγγελίες στο 210 9311322)**
www.psoma.gr | #PsomaMedicalWellness
Λίγα λόγια για τον κουρκουμά και τις θεραπευτικές ιδιότητες:
Ο Κουρκουμάς έχει πολλές ονομασίες, όπως κουρκούμη, κιτρινόριζα, χρυσόριζα. Είναι η αστραφτερή κίτρινη σκόνη που προέρχεται από το θρυμματισμό του ξερού κοτσανιού του φυτού curcuma longa – τροπικός πολυετής θάμνος που ανήκει στην οικογένεια της πιπερόριζας και τον συναντάμε κυρίως στην Ινδία και την Ινδονησία.
Η λατινική ονομασία του φυτού κουρκούμη, curcuma longa, προέρχεται από την αραβική λέξη kurkum που σημαίνει σαφράν- κρόκος. Η κουρκούμη είναι επίσης γνωστή ως ινδικό σαφράν ή κίτρινη πιπερόριζα στα κινέζικα.
Η κουρκούμη δεν πρέπει να συγχέεται με το κάρυ το οποίο δεν αποτελεί ξεχωριστό καρύκευμα αλλά είναι μείγμα που παρασκευάζεται από 20-30% κουρκούμη αναμειγμένη με κόλιαντρο,κύμινο κάρδαμο και διάφορα είδη πιπεριών.
Ο κουρκουμάς, είναι η φυσική κορτιζόνη χωρίς τις παρενέργειες της. Περιέχει τους φυσικούς αναστολείς COX-2 οι οποίοι, περιέχονται και στα φαρμακευτικά παυσίπονα, που συστήνονται κατά του πόνου.
– Είναι γνωστή για την αντικαρκινική της δράση
– Όταν συνδυάζεται με κουνουπίδι προλαμβάνει τον καρκίνο του προστάτη
– Μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση μεταστάσεων σε πολλές μορφές καρκίνου
– Ελαττώνει τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος σε διαβητικούς
– Διαθέτει αντιφλεγμονώδη δράση ανάλογη αυτής της κορτιζόνης
– Προκαλεί υποχώρηση συμπτωμάτων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας
– Μειώνει τον κίνδυνο της παιδικής λευχαιμίας
– Βοηθάει στην πρόληψη και τη θεραπεία των κρυολογημάτων
– Φάρμακο εξπρές κατά της καταρροής και του φλέγματος
– Προστατεύει το συκώτι από τις τοξίνες
– Κατά της αναιμίας
– Κατά της διάρροιας
– Χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση τραυμάτων, καθώς επιταχύνει τη διαδικασία της επούλωσης
– Χρησιμοποιείται και στην κοσμετολογία για την αντιμετώπιση του αποχρωματισμού του δέρματος και τα σημάδια της ακμής
Λίγα λόγια για το μαύρο πιπέρι:
Το μαύρο πιπέρι κατάγεται από την Ινδία και χρησιμοποιούνται αρχικά κατά κόρον στην Ινδική, Κινεζική και Ιαπωνική κουζίνα και σήμερα σε όλο τον κόσμο, για να νοστιμίσει τα φαγητά μας και να τους δώσει πικάντικη γεύση.
Επίσης, το μαύρο πιπέρι έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.
Αυτό το μπαχαρικό δρα ως διουρητικό.
Βοηθά την πέψη.
Το μαύρο πιπέρι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού εντερικών αερίων και να μειώσει τις στομαχικές διαταραχές.
Υποφέρετε από κρύωμα στο στήθος; Προσθέστε μαύρο πιπέρι στη διατροφή σας
Το εξωτερικό στρώμα του πιπερόκοκκου, βοηθά στη διάσπαση των λιποκυττάρων.
Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες που έχει το πιπέρι, μπορεί να αποτρέψουν ή να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και έτσι βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου, των καρδιαγγειακών παθήσεων και ηπατικών προβλημάτων.