Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2017%2F08%2Fimages easyblog images 927 511045bd606e73600ff9101ede9e0a41 XL

Φτιάξε την σαλάτα του Άκη: Κρύα σαλάτα με κοτόπουλο

author likewoman

16 Αυγ 2017

Μια σουπερ σαλάτα καλοκαιρινή by Άκης Πετρετζίκης!

 

Συστατικά

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λίγα κλωνάρια φρέσκο βασιλικό, δυόσμο, δεντρολίβανο, θυμάρι 
  • 250 γρ. στριφτά ζυμαρικά ολικής αλέσεως
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 70 γρ. μέλι
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 20 γρ. σόγια σως
  • ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 200 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα στραγγισμένο
  • φρέσκο δυόσμο και βασιλικό για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Χωρίζουμε το στήθος σε δύο κομμάτια. Ρίχνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο στο καυτό τηγάνι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Βάζουμε όλα τα μυρωδικά σε ένα ταψί, τοποθετούμε από πάνω τα φιλέτα και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Ενδιάμεσα έχουμε βάλει μπόλικο νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα, το αλατίζουμε καλά, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε για 10-11 λεπτά.
  • Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Τα κρατάμε σε ένα μπολ στην άκρη για 20 λεπτά μέχρι να κρυώσουν.
  • Βγάζουμε τα φιλέτα από τον φούρνο, τα τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής, τα κόβουμε σε κυβάκια του 1 εκ. και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το μέλι, τη μουστάρδα, τη σόγια σως, τον χυμό από τα λάιμ και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Προσθέτουμε στη σάλτσα τα ζυμαρικά και τα κομμάτια κοτόπουλο.
  • Κόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες και το προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με το καλαμπόκι, το ξύσμα από τα λάιμ, τον δυόσμο και τον βασιλικό.
  • Ανακατεύουμε απαλά με δύο κουτάλες τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε επιπλέον μυρωδικά (δυόσμο, βασιλικό) και σερβίρουμε.

RELATED