- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκ. σκόρδο
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. ντομάτες
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο
- 1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια
- 1 κ.γ. βασιλικό φρέσκο
- 1 κ.γ. πάπρικα
- ½ κ.γ. κύμινο
- 4 αυγά μεσαία
- 50 γρ. φέτα
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 100 γρ. ρόκα
- 6 τοματίνια
- 4 φέτες ψωμί, ψημένες
- 20 γρ. φέτα
- λίγο ελαιόλαδο
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά ώστε να κάψει καλά.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε κομμάτια 0,5 εκ.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε το κρεμμύδι.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο τηγάνι.
- Τρίβουμε τις ντομάτες στον χοντρό τρίφτη και πετάμε τις φλούδες.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τη ζάχαρη και μόλις λιώσει σβήνουμε με το βαλσάμικο.
- Μόλις εξατμιστεί η υγρασία προσθέτουμε την ντομάτα, το θυμάρι, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το κύμινο, την πάπρικα και αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία από τις ντομάτες.
- Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε πιπέρι, λίγο θυμάρι και ρίγανη.
- Ανακατεύουμε τα αυγά με ένα πιρούνι ίσα ίσα για να σπάσουν οι κρόκοι και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
- Ανακατεύουμε με μία κουτάλα για 1 λεπτό μέχρι να αρχίσουν να ψήνονται τα αυγά και μόλις αρχίσουν να σχηματίζονται στο τηγάνι, αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Τρίβουμε τη φέτα με τον τρίφτη και ανακατεύουμε με μία κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Για το σερβίρισμα
- Απλώνουμε σε ένα ξύλο κοπής τη ρόκα και τα τοματίνια κομμένα στη μέση.
- Βάζουμε από πάνω 4 φέτες ψωμί ψημένο και απλώνουμε πάνω σε κάθε ψωμί το μείγμα από το τηγάνι.
- Τρίβουμε από πάνω τη φέτα, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, πιπέρι και σερβίρουμε.