Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2017%2F04%2Fimages easyblog images 927 57189dd170d51bbd678c40b294c1d11b XL

Αυθεντική Ιταλική pizza by Άκης Πετρετζίκης

author likewoman

2 Απρ 2017

Ποιος δεν αγαπάει την πίτσα; Εμείς πάντως πολύ. Δείτε μία ωραία συνταγή by Akis Petretziki

Συστατικά

Ζύμη για πίτσα

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230° C στον αέρα.
  • Βάζουμε μέσα σε ένα ταψί ανάποδα να κάψει καλά όσο εμείς προετοιμάζουμε τις πίτσες.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό.
  • Προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να δουλέψει η μαγιά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Όταν πια δεν μπορούμε να το δουλέψουμε με το κουτάλι αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας στον πάγκο εργασίας.
  • Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το πόσο θα το αφήσουμε εξαρτάται απο την εποχή.
  • Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
  • Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε σιμιγδάλι και ανοίγουμε τη ζύμη μας με ένα πλάστη (αν κολλάει βάζουμε παραπάνω σιμιγδάλι).
  • Βάζουμε 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας και τα τυριά της προτίμησής μας πάνω στη ζύμη για πίτσα.
  • Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο αναποδογυρισμένο ταψί του φούρνου που έχει κάψει (χωρίς να το βγάλουμε απο τον φούρνο) και ψήνουμε για 5 λεπτά.
  • Όταν ετοιμαστεί προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε. 

RELATED