Άκης Πετρετζίκης: Burger με μπακαλιάρο
Τώρα που έχουμε μπει στην σαρακοστή, σας δίνουμε ιδέες νόστιμες και εύκολες by Άκης Πετρετζίκης.
Σήμερα έχουμε νόστιμο χάμπουργκερ μπακαλιάρου 🙂
Συστατικά
- 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένος, χωρίς δέρμα και καλά στυμμένος
- 100 γρ. παξιμάδι ντάκος
- 3 σκ. σκόρδο
- 1 κ. γ. κύμινο,
- 1/4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
- 1 ασπράδι αυγού
- λάδι για τηγάνισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το παξιμάδι με το σκόρδο και τα αρωματικά μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.
- Προσθέτουμε τελευταία στιγμή τα 2/3 από ψάρι και το ασπράδι και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε στο μπλέντερ όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο 1/3 του ψαριού σε κομμάτια και το ανακατεύουμε και αυτό με τα χέρια όμως ώστε να υπάρχουν κομματάκια ψαριού δαγκώνοντας το μπιφτέκι.
- Πλάθουμε 2 μπιφτέκια και τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και να ψηθούν και από τις 2 πλευρές.
- Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια μας και στο φούρνο αλλά να ξέρουμε ότι δεν θα πάρουν πολύ χρώμα εκεί.
- Συνοδεύουμε τα μπέργκερ με ψωμάκια, σάλτσα ταρτάρ, αγγουράκι πίκλα και αβοκάντο σε φέτες.
Tip
Σε περίπτωση που το μείγμα μας είναι πολύ υγρό προσθέτουμε λίγη φρυγανιά!