Κορμός με σοκολάτα, ταχίνι και μέλι
Ένα γλυκάκι αγαπημένο για τις δύσκολες ώρες από τον Άκη Πετρετζίκη!
Πως το φτιάχνετε? Εύκολα πολύ!
Συστατικά
- 450 γρ. ταχίνι
- 200 γρ. μέλι
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
- 200 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή τύπου πτι μπερ
- 150 γρ. δημητριακά
- 80 γρ. cranberries ή σταφίδες
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ζεσταίνουμε το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων για 15 δευτερόλεπτα στα 800 watt.
- Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μην σφίξει πολύ το μείγμα.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ στα μικροκύματα στα 800 watt για 1.5 λεπτό ή σε μπεν μαρί μέσα σε ένα μπολ το οποίο έχουμε βάλει πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ταχινιού-μελιού
- Προσθέτουμε και τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια και να καλυφθούν από το μείγμα.
- Τέλος προσθέτουμε τα δημητριακά και τα cranberries και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα πάνω στον πάγκο. Απλώνουμε το μείγμα εκεί πάνω και σχηματίζουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας ένα ρολό. Τυλίγουμε και σφίγγουμε. Καλύπτουμε γύρω γύρω το ρολό με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 4-6 ώρες.
- Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε φέτες πάχους 2-3 εκατοστά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Συνοδεύουμε με espresso και φρέσκα φρούτα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.