Λαχματζούν από την Αιμίλια Αντωνίου και το My Kitchen Stories
Από τα πιο αγαπημένα μου λαχματζούν είναι αυτή η συνταγή. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε
Από την Αιμίλια Αντωνίου & My kitchen Stories
Υλικά
1 φλυτζάνι κρεμμύδι ψιλόκομμενο
1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κιλό χοιρινό κιμά ψαχνό
2 κουτ. Σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας σουμάκι
1 κουτ. σούπας κύμινο αλεσμένο
1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
1/2 κουτ. σούπας πιπέρι
1 κουτ. γλυκού κανέλα
1 κουτ. γλυκού σκόρδο σκόνη
Αλάτι
1 τριμμένη ντομάτα ή μισή κονσέρβα ντοματάκι
8 μεξικάνικες πίτες
Εκτέλεση
Σωταρουμε το κρεμμύδι μαζί με ολα τα μπαχαρικά. Μολις μαράνει προσθέτουμε τον κιμά
και τον τσιγαρίζούμε σε ψηλή φωτιά ανακατεύοντας καλά! Οταν ψηθεί προσθέτουμε την ντομάτα και τον μαϊντανό και αφήνουμε να ψηθεί για ακομα λιγα λεπτά. Προσθέτουμε λιγο λεμόνι και κατεβάζουμε απο τη φωτια!
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Εντωμεταξύ περνούμε τον ψημένο κιμά στο μίξερ για να κοπεί και να γίνει ομοιομορφος όχι ομως να λιώσει και μια μια σπάτουλα απλώνουμε πανω στις πίτες τον κιμά. Ψήνουμε σε στο φούρνο για 7-8 λεπτά.
Σερβίρουμε με σαλατα απο ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι, μπόλικο σουμάκι, μαϊντανό, και λεμόνι!