Άκης Πετρετζίκης: Κρακεράκια βρώμης
Για όλους εμάς που προσέχουμε ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει μία νόστιμη συνταγή για τις ώρες που μας πιάνει μία μικρή πείνα 🙂
Συστατικά
225 γρ. βρώμη
1 κ.γ. γλυκάνισο
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
25 γρ. βούτυρο
120 ml νερό
1 κ.γ. μαραθόσπορο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στον κάδο του πολυμίξερ, ρίχνουμε τη βρώμη το αλάτι, και 1 κ.γ. μαραθόσπορο και χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολ και προσθέτουμε το νερό , το βούτυρο και το μπέικιν. Καλύπτουμε με μεμβράνη και ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 700 watt για 1,5 λεπτό. Αφαιρούμε από το φούρνο και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη και η βρώμη έχει απορροφηθεί ολόκληρη.
Ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες με τον πλάστη προσεχτικά σε πάχος 2-3 χιλ. και κόβουμε σε στρογγυλό σχήμα με ένα κουπάτ. Παίρνουμε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τοποθετούμε πάνω τα κρακεράκια και ψήνουμε για 20 λεπτά. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε παπαρουνόσπορο, την ώρα όμως που έχουμε βγάλει το μείγμα από το φούρνο μικροκυμάτων.
Tip
Προσοχή στο άνοιγμα γιατί σπάει πολύ εύκολα η ζύμη…
Τάνια Νικολοπούλου
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».