4+1 Κανόνες Που Πρέπει Να Ξέρετε Για Την Ευαίσθητη Περιοχή.
Τους γενικούς κανόνες υγιεινής για την ευαίσθητη περιοχή, τους ακούσαμε πρώτη φορά από τη μητέρα μας.
Με τα χρόνια εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας διαβάζοντας ή ρωτώντας το γυναικολόγο μας.
Σήμερα κάνουμε μια ανακεφαλαίωση για να παραμείνουμε φρέσκιες, δροσερές και υγιείς.
Αφήστε την περιοχή «ν’ αναπνεύσει»
Κανόνας Νο1. Το εσώρουχο δεν πρέπει να φοριέται όλη την ημέρα. Πρέπει να υπάρχουν κάποια διαστήματα που θα πρέπει να το «αποχωριζόμαστε» όπως τις ώρες του ύπνου, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου η ζέστη και η υγρασία ευνοεί τις μολύνσεις και τους μύκητες.
Χρησιμοποιήστε ήπιο απορρυπαντικό πλυντηρίου
Αποφεύγουμε τα βαριά απορρυπαντικά πλυντηρίου και χρησιμοποιούμε ένα ήπιο για παιδικά ρούχα.Θα πρέπει επίσης να αποφεύγουμε τη χρήση χλωρίνηςστα εσώρουχα.
Δεν είναι μόνο ότι θα καταστρέψει τις ίνες του υφάσματος, μπορεί επίσης να μας προκαλέσει αλλεργική αντίδραση στο δέρμα λόγω της χημικής αντίδρασης που προκαλείται από τη χλωρίνη και το ελαστικό του εσώρουχου.
Αλλάξτε εσώρουχο δυό φορές την ημέρα
Ακούγεται προφανές, έτσι; Αλλά εκτός από την συχνή αλλαγή καθημερινά, θα πρέπει να αποφεύγετε να μένετε πολλές ώρες με ένα υγρό και ιδρωμένο εσώρουχο, ή με βρεγμένο μαγιώ, ειδικά τώρα το καλοκαίρι.
Ακολουθούμε λοιπόν τον βασικό κανόνα όλων των γυναικολόγων, να αλλάζουμε αμέσως μαγιώ, αφού βγούμε από τη θάλασσα.
Σκεφτείτε ξανά το στρινγκ
Λόγω του σχεδιασμού τους, τα στρινγκ μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις στον κόλπο. Ένας καλός γενικός κανόνας είναι να περιορίσουμε τα στρινγκ εσώρουχα για τις ειδικές περιπτώσεις.
Όπως για παράδειγμα όταν θέλουμε να φορέσουμε ένα εφαρμοστό φόρεμα. Επιλέγουμε άνετα και βαμβακερά εσώρουχα,αποφεύγοντας όλα τα συνθετικά και νάϊλον.
«Μελετήστε» τα υγρά
Δεν εννοούμε να κάνετε μόνες σας γυναικολογική εξέταση. Καλό θα ήταν όμως να είστε παρατηρητικές.
Στην περίπτωση που έχετε κολπικά υγρά με αλλοιωμένη υφή, δυσάρεστη οσμή και περίεργο χρώμα κλείστε αμέσως ραντεβού με τον γυναικολόγο σας.