Skip to main content
likewomangr fakes brizola proteini freepik 7f427d66

Καπνιστή μπριζόλα με σαλάτα φακές | Ο σωστός συνδυασμός για να πάρεις αρκετή πρωτεΐνη

Πιάσε λίγη καπνιστή πάπρικα για να δώσεις στιγμιαία λίγο spicy γεύση σε μια απλή μπριζόλα. Διπλασιάσε την πρωτεΐνη βάζοντας φακές στο πλάι ως δυνοδευτικό. Αυτός ο συνδυασμός είναι πραγματικά απολαυστικός!

Συστατικά

1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν
Αλάτι Kosher
Πιπέρι
1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 Μπριζόλες με λωρίδες πάχους 1 ίντσας (1½ λίβρα συνολικά), κομμένες
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα και περισσότερο για το σερβίρισμα
2 κ.σ. ελαιόλαδο, χωρισμένο
1 Φακές κονσέρβας 15 oz, ξεπλυμένες
1/2 κεφάλι ραντίτσιο, ψιλοκομμένο
2 γ. baby kale

Οδηγίες

Βήμα 1-Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Βήμα 2-Εν τω μεταξύ, στεγνώστε τις μπριζόλες με χαρτί κουζίνας, στη συνέχεια τρίψτε με πάπρικα και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. αποτινάξτε κάθε περίσσεια.
Βήμα 3-Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια. Προσθέστε τη μπριζόλα και μαγειρέψτε στην επιθυμητή ποσότητα, 4 με 5 λεπτά. ανά πλευρά για μέτρια-σπάνια. Μεταφέρετε σε ξύλο κοπής και αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5 λεπτά. πριν τον τεμαχίσετε.
Βήμα 4-Προσθέστε τις φακές στο κρεμμύδι και ανακατέψτε να ενωθούν. Περιχύνουμε με το ραντίτσιο, το λάχανο, το υπόλοιπο λάδι της σούπας και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε με μπριζόλα κομμένη σε φέτες.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ  (ανά μερίδα): 498 θερμίδες, 26,5 g λιπαρά (9 g κορεσμένο), 45 g πρωτεΐνη, 680 mg νάτριο, 18 g υδατάνθρακες, 2,5 g σάκχαρα (0 g πρόσθετα σάκχαρα), 9 g φυτικές ίνες.

Για περισσότερες συνταγές μπες εδώ.

cover photo freepik

RECENT

RELATED