Skip to main content
likewomangr elli lyraraki ekthesi zografikis e9480b09

Η Έλλη Λυραράκη, η Μινωίτισσα designer συμμετείχε σε μοναδική γιορτή για τη γυναίκα στο Kensington του Λονδίνου

Στην αριστοκρατική συνοικία  του  Kensington στο Λονδίνο παραβρέθηκε, για δεύτερη φορά, η εικαστικός-designer Έλλη Λυραράκη, για να συμμετέχει σε μια μοναδική γιορτή για τη γυναίκα, το design και την επιχειρηματικότητα στις 6 Οκτωβρίου.

Η καταξιωμένη σχεδιάστρια κοσμημάτων από την Κρήτη, παρουσίασε την τελευταία της συλλογή σε συνεργασία με την DivaLuxe, σε ένα event  που πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο Royal Gardens  στο Kensington. Το event συγκέντρωσε δυναμικές γυναίκες σε μια ημερίδα networking, shopping, αλλά και οξυδερκών συζητήσεων με θέμα τις «Γυναίκες του σήμερα». Αυτό σηματοδότησε τη δεύτερη συνεργασία της Έλλης με την DivaLuxe, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της ως διακεκριμένη φωνή στο μοντέρνο σχεδιασμό κοσμημάτων με ρίζες στην αρχαία κληρονομιά.

858d8d93 6d2a 448b 8bf4 f641d102a3c3

Με καταγωγή από το πλούσιο πολιτιστικά νησί της Κρήτης, η Έλλη Λυραράκη έχει καθιερωθεί ως κορυφαία σχεδιάστρια στο χώρο του μινωικού κοσμήματος. Οι δημιουργίες της είναι γνωστές για την περίπλοκη δεξιοτεχνία τους, εμπνευσμένες από τον αρχαίο μινωικό πολιτισμό, που άκμασε στην Κρήτη πριν από περίπου 3.500 χρόνια. Τα μινωικά κοσμήματα, γνωστά για τις χαρακτηριστικές τεχνικές τους και τα συμβολικά τους μοτίβα, έχουν μια διαχρονική κομψότητα, συνδυάζοντας το μυθικό με το μοντέρνο.

Τα σχέδια της ELLI ενσαρκώνουν αυτό το πνεύμα, με χειροποίητα κομμάτια που συνδυάζουν την ιστορική αυθεντικότητα με τη σύγχρονη αισθητική. Κάθε κομμάτι αφηγείται μια ιστορία, απηχώντας τα αρχαία σύμβολα της γονιμότητας και της δύναμης, που παρατηρούνται συχνά στη μινωική τέχνη. Οι συλλογές της Elli είναι εντυπωσιακές και ταυτόχρονα αέρινες, συνδυάζοντας γνήσιο δέρμα, feathers, ιριδίζοντες αποχρώσεις  και περίπλοκα σχέδια που μιλούν για τη δύναμη και την ομορφιά των γυναικών που τα φορούν.

6cb69dad e3a6 4df5 b20c 02cf57f588b3

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Έλλη Λυραράκη συνεργάζεται με την DivaLuxe, μια εταιρεία συνώνυμη με τις πολυτελείς εμπειρίες μόδας και lifestyle. Η πρώτη τους συνεργασία, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα φέτος, στέφθηκε με επιτυχία, οδηγώντας στην πολυαναμενόμενη δεύτερη εκδήλωση στο Λονδίνο. Το DivaLuxe, γνωστό για την επιμέλεια αποκλειστικών εμπειριών που συνδέουν τη μόδα, το σχέδιο και την επιχειρηματικότητα, παρείχε την τέλεια πλατφόρμα για τις τελευταίες δημιουργίες της Elli.

Το event πραγματοποιήθηκε στο πολυτελές περιβάλλον του ξενοδοχείου Royal Gardens, η εκδήλωση πρόσφερε μια επιμελημένη εμπειρία αγορών όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν και να αγοράσουν κομμάτια από τη νεότερη συλλογή της Έλλης. Τα εκπληκτικά κοσμήματα, εμποτισμένα με το αρχαίο κρητικό πνεύμα, έτυχαν μεγάλου θαυμασμού από τους παρευρισκόμενους, πολλοί από τους οποίους έλκονταν από τη συγχώνευση ιστορίας και νεωτερικότητας που ενσαρκώνει το έργο της Έλλης.

Περισσότερο από μια ευκαιρία για shopping, η εκδήλωση γιόρτασε το θέμα της ενδυνάμωσης των γυναικών, συγκεντρώνοντας έναν εντυπωσιακό κατάλογο γυναικών με επιρροή από διάφορους κλάδους. Η ημερίδα περιλάμβανε μια ζωντανή συζήτηση στο πάνελ, επικεντρωμένη στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον σημερινό κόσμο. Επιχειρηματίες, σχεδιάστριες και διευθύντριες επιχειρήσεων μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες, με θέματα που κυμαίνονταν από την εξισορρόπηση της καριέρας και της προσωπικής ζωής έως το απαιτητικό ταξίδι στο εξελισσόμενο τοπίο της σύγχρονης γυναικείας επιχειρηματικότητας. Οι ευκαιρίες δικτύωσης στην εκδήλωση επέτρεψαν σε γυναίκες από διαφορετικά επαγγελματικά υπόβαθρα να συνδεθούν, να μοιραστούν ιδέες και να καλλιεργήσουν νέες σχέσεις.  Στο event, πετυχημένες γυναίκες, που άφησαν το στίγμα τους σε τομείς που κυμαίνονται από τη μόδα και το σχέδιο μέχρι τις επιχειρήσεις και την τεχνολογία, ενέπνευσαν τις παρευρισκόμενες και τις ενθάρρυναν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

likewomangr ELLI LYRARAKI

Η συμμετοχή της Έλλης Λυραράκη σε αυτή τη διοργάνωση υπογράμμισε περαιτέρω τον ρόλο της όχι μόνο ως σχεδιάστριας κοσμημάτων αλλά ως πρωταθλήτριας της ενδυνάμωσης των γυναικών. Τα σχέδιά της, που αντλούν δύναμη από το παρελθόν, χρησιμεύουν ως υπενθύμιση ότι οι γυναίκες σήμερα μπορούν να αγκαλιάσουν την κληρονομιά τους ενώ βαδίζουν με τόλμη στο μέλλον. Η συνεργασία της με την DivaLuxe αντικατοπτρίζει τέλεια αυτό το ήθος, παρέχοντας μια πλατφόρμα στις γυναίκες να γιορτάσουν τη μοναδικότητά τους, να συνδεθούν μεταξύ τους και να βρουν έμπνευση. Από τα σχέδια της μινωικής έμπνευσης μέχρι τον ρόλο της στην υπεράσπιση των γυναικών στις επιχειρήσεις, η ELLI  συνεχίζει να αφήνει το στίγμα της στον κόσμο της μόδας και όχι μόνο.

Το event ήταν μια γιορτή της δύναμης, της δημιουργικότητας και του επιχειρηματικού πνεύματος των γυναικών σήμερα. Με τόσο επιτυχημένες συνεργασίες πίσω της, το μέλλον φαίνεται απίστευτα λαμπρό για την Έλλη Λυραράκη καθώς συνεχίζει να συνδυάζει το αρχαίο με το μοντέρνο τόσο στα σχέδιά της όσο και στην αποστολή της να ανεβάσει τις γυναίκες παγκοσμίως.

Ανήκω στην ομάδα των γυναικών που δίπλα από τον αριθμό 50 βάζουν ένα θετικό πρόσημο. Αυτό το πρόσημο είναι και ο τρόπος που προσεγγίζω τη ζωή. Ως πρότυπό μου έχω πάντα δυναμικές γυναίκες, που δεν διστάζουν να πειραματιστούν, να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και να ζήσουν με πάθος την κάθε στιγμή. Ακολουθώντας αυτά τα στοιχεία και έχοντας πάντα ως αρχή το σεβασμό και την αγάπη στον άνθρωπο και κυρίως στη γυναίκα, υπηρέτησα πιστά κάθε ρόλο που κλήθηκα να παίξω, αυτόν της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης, αλλά και της θαυμάστριας της ομορφιάς όπου τη συναντώ. Αυτή την ομορφιά της ζωής που βρίσκεται ακόμη και σε μικροπράγματα γύρω μας θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.

RELATED