Skip to main content
nobody wants this 4c36f237

«Nobody Wants This»: Η αληθινή ιστορία αγάπης που έγινε σειρά στο Netflix

Η νέα σειρά του Netflix Nobody Wants This έχει κερδίσει το κοινό με την τρυφερή και αστεία ιστορία αγάπης που ακολουθεί τη ρομαντική σχέση ανάμεσα στην Joanne, μια παρουσιάστρια podcast (Kristen Bell), και τον ραβίνο Noah (Adam Brody). Αυτό που κάνει τη σειρά ακόμη πιο ξεχωριστή είναι ότι βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα από τη ζωή της δημιουργού της, Erin Foster, και τη δική της ερωτική ιστορία με τον σύζυγό της, Simon Tikhman.

Η σειρά έκανε την πρεμιέρα της στις 26 Σεπτεμβρίου και αμέσως κατέκτησε το κοινό, ανεβαίνοντας στην κορυφή της λίστας του Netflix. Οι θεατές αγάπησαν το χιούμορ και τη ρομαντική πλοκή, ενώ ο χαρακτήρας του Noah, με την ατάκα “I can handle you”, έγινε αμέσως αγαπημένος του κοινού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Netflix US (@netflix)

Η Erin Foster αποκάλυψε ότι η έμπνευση για τη σειρά προήλθε από τη δική της σχέση με τον Tikhman, τον οποίο παντρεύτηκε το 2019. Σε συνέντευξή της στην Los Angeles Times, η Foster παραδέχτηκε ότι το σενάριο είναι μια “επιστολή αγάπης” προς τον σύζυγό της, ενώ αναφέρει χαριτολογώντας ότι αυτή ήταν “η μόνη καλή απόφαση που πήρε ποτέ”.

Παρότι ο Tikhman είναι Εβραίος, δεν είναι ραβίνος όπως ο χαρακτήρας της σειράς. Ο ίδιος είναι συνιδρυτής μιας εταιρείας διαχείρισης μουσικής και είναι βαθιά συνδεδεμένος με την εβραϊκή του ταυτότητα και πολιτισμό. Στην αρχή της σχέσης τους, ο Tikhman δήλωσε στην Foster ότι ήθελε να παντρευτεί μια Εβραία, κάτι που αρχικά δημιούργησε προκλήσεις, καθώς εκείνη θεωρούσε τον εαυτό της αγνωστικίστρια. Ωστόσο, η Foster τελικά αποφάσισε να ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό, ολοκληρώνοντας μια διαδικασία μεταστροφής που διήρκεσε 10 εβδομάδες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη kristen bell (@kristenanniebell)

Η ιστορία τους είχε και άλλες πολιτιστικές διαφορές. Η Foster προέρχεται από μια οικογένεια με ισχυρή παρουσία στον χώρο της ψυχαγωγίας, ενώ οι γονείς του Tikhman, Ρωσοεβραίοι μετανάστες, είχαν διαφορετική κουλτούρα. Οι δύο τους αντιμετώπισαν διάφορες προκλήσεις καθώς προσπαθούσαν να συγχωνεύσουν τους δύο αυτούς κόσμους.

Παρά τις πολιτισμικές και προσωπικές διαφορές τους, η Foster και ο Tikhman βρήκαν κοινό έδαφος, και αυτό το ταξίδι ενέπνευσε τη σειρά. Η Foster ξεκίνησε να γράφει το σενάριο κατά τη διάρκεια της μεταστροφής της στον Ιουδαϊσμό, αντλώντας από τις εμπειρίες της. Αν και ο Tikhman αρχικά ανησύχησε όταν έμαθε ότι η ζωή τους θα παρουσιαστεί στη μικρή οθόνη, τελικά αγκάλιασε την ιδέα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη kristen bell (@kristenanniebell)

Ωστόσο, η σειρά δέχτηκε και κριτική, ειδικά σε ό,τι αφορά την απεικόνιση εβραϊκών στερεοτύπων. Η Foster απάντησε στις κριτικές αυτές, λέγοντας ότι ήθελε να παρουσιάσει μια θετική πλευρά της εβραϊκής κουλτούρας, με τρόπο διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό.

Με την επιτυχία της σειράς και το θερμό καλωσόρισμα από το κοινό, το Nobody Wants This αποδεικνύει ότι οι ιστορίες που βασίζονται στην αλήθεια, ακόμη και αν διανθίζονται με λίγο χιούμορ και φαντασία, μπορούν να αγγίξουν τις καρδιές των θεατών.

Cover Photo: Instagram/netflix

RELATED