Skip to main content
prigkipissa theodora c6d4b24d

Ένας γάμος βγαλμένος από παραμύθι: Η Πριγκίπισσα Θεοδώρα και η συγκινητική τελετή της

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2024, ο Μητροπολιτικός Ναός της Αθήνας φιλοξένησε έναν γάμο βγαλμένο από παραμύθι, καθώς η Πριγκίπισσα Θεοδώρα της Ελλάδας παντρεύτηκε τον Αμερικανό δικηγόρο, Μάθιου Κουμάρ. Μετά από έξι χρόνια αρραβώνα και δύο αναβολές του γάμου, το πολυαναμενόμενο γεγονός πραγματοποιήθηκε με απόλυτη μεγαλοπρέπεια. Με την οικογένεια, τους φίλους και τους καλεσμένους να παρακολουθούν, η Πριγκίπισσα Θεοδώρα έκανε τη θεαματική της είσοδο, αποπνέοντας χάρη και βασιλικό ύφος.

Το διαχρονικό νυφικό της πριγκίπισσας

Συνοδευόμενη από τον αδερφό της, τον διάδοχο Παύλο, η πριγκίπισσα κατέβηκε την εκκλησία φορώντας ένα εκπληκτικό νυφικό με Bardot λαιμόκοψη, δημιουργία της διάσημης Ελληνίδας σχεδιάστριας, Σήλιας Κριθαριώτη. Γνωστή για τις εντυπωσιακές πριγκιπικές σιλουέτες και τα περίτεχνα δαντελένια της σχέδια, η Σήλια δημιούργησε ένα φόρεμα που αντανακλούσε τέλεια την βασιλική κληρονομιά της Θεοδώρας, συνδυάζοντας τη σύγχρονη αισθητική με την παράδοση.

Το νυφικό διέθετε μια κομψή Bardot λαιμόκοψη που αναδείκνυε τη φιγούρα της νύφης, ενώ το δαντελένιο πέπλο, στερεωμένο με την εμβληματική τιάρα Χεντίβ της Αιγύπτου, πρόσθετε μια πινελιά βασιλικής αίγλης. Αυτή η οικογενειακή κληρονομιά, που αρχικά ανήκε στην Πριγκίπισσα Μαργαρίτα του Κόναυτ, είναι μια παράδοση στις γυναίκες των βασιλικών οικογενειών της Ελλάδας και της Δανίας. Το δαντελένιο πέπλο έπεφτε απαλά στους ώμους της, με τη λάμψη της τιάρας να συμπληρώνει την επιβλητική της εμφάνιση. Το πέπλο και η τιάρα συνδυάστηκαν άψογα με το χτένισμα της Θεοδώρας, μισά μαλλιά πιασμένα και μισά κάτω, που ανέδειξαν την φυσική της ομορφιά και την διαχρονική κομψότητά της.

Η πριγκίπισσα ολοκλήρωσε την εμφάνισή της με ένα μπουκέτο λευκά τριαντάφυλλα και κομψά νυφικά παπούτσια, δημιουργώντας ένα απόλυτα βασιλικό σύνολο.

Βασιλική παράδοση: Η Τιάρα Χεντίβ της Αιγύπτου

Τους μήνες πριν από τον γάμο, υπήρχε έντονη συζήτηση σχετικά με ποια τιάρα θα φορούσε η Θεοδώρα. Πολλοί σωστά προέβλεψαν πως θα επέλεγε την τιάρα Χεντίβ της Αιγύπτου, ένα οικογενειακό κειμήλιο που έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Αυτή η λαμπερή τιάρα έχει κοσμήσει πολλές βασιλικές νύφες, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας της, Βασίλισσας Άννας-Μαρίας, και της αδερφής της, Πριγκίπισσας Αλεξίας. Δημιουργία του οίκου Cartier, η τιάρα διαθέτει ένα σχέδιο δάφνινου στεφανιού που είναι ταυτόχρονα κομψό και συμβολικό.

Αν και η τιάρα Χεντίβ της Αιγύπτου ήταν το φαβορί, υπήρχαν επίσης φήμες πως η Θεοδώρα μπορεί να επιλέξει την Αντίκα Τιάρα Κορσάζ, ένα πιο σεμνό κομμάτι που είχε φορεθεί από την ξαδέλφη της, Πριγκίπισσα Μαρί-Σαντάλ, και την νύφη του αδερφού της, Νίνα Φλορ. Ωστόσο, η παράδοση επικράτησε, και η τιάρα Χεντίβ συμπλήρωσε ιδανικά την βασιλική της εμφάνιση.

Μια πολυαναμενόμενη γιορτή

Το ταξίδι μέχρι αυτή τη μέρα δεν ήταν εύκολο. Το ζευγάρι είχε αρχικά προγραμματίσει να παντρευτεί τον Μάιο του 2020, αλλά, όπως πολλοί άλλοι, τα σχέδιά τους ανατράπηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η δεύτερη αναβολή έγινε μετά τον θάνατο του πατέρα της Θεοδώρας, του Βασιλιά Κωνσταντίνου. Παρά τα εμπόδια, ο βασιλικός γάμος ήταν μια χαρμόσυνη γιορτή αγάπης, οικογένειας και παράδοσης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη DNARoyals (@dnaroyals)

Ο γάμος της Πριγκίπισσας Θεοδώρας με τον Μάθιου Κουμάρ ήταν ένας φόρος τιμής τόσο στη βασιλική της κληρονομιά όσο και στο προσωπικό της στιλ. Καθώς ξεκινούν τη νέα τους ζωή μαζί, η κομψότητα και η μεγαλοπρέπεια της ημέρας αυτής θα μείνουν αξέχαστες για πολλά χρόνια.

Cover Photo: Instagram/europeanmonarchs_

RELATED