Skip to main content
likewomangr parisi cade0099

Παρίσι: Σας έχουμε τον πιο κομψό οδηγό με τα 10 πιο διάσημα αξιοθέατα και προορισμούς

10 σημεία που πρέπει να δείτε, όλα σχεδιασμένα για την επόμενη επίσκεψή σας στο Παρίσι

Ανεξάρτητα από τις προτεραιότητές σας όταν ταξιδεύετε —να μάθετε την ιστορία, να δείτε τα αξιοθέατα, να απολαύσετε υπέροχο φαγητό—το Παρίσι έχει κάτι για κάθε είδους ταξιδιώτη. Και ενώ έχει μνημονευτεί σε κάθε είδους ταινίες, μιούζικαλ, τηλεοπτικές εκπομπές, ακόμη και βιβλία, δεν υπάρχει τίποτα σαν την Πόλη των Φωτός από κοντά. Όταν επιλέγετε ένα μέρος τόσο δημοφιλές όπως το Παρίσι για την επόμενη απόδρασή σας, μπορεί να χαθείτε καθώς δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδείτε. Έχει τόσα πολλά να περιηγηθείς, σε τόσο λίγο χρόνο.

Αν προτιμάτε να περάσετε τις διακοπές σας πηγαίνοντας από το ένα μουσείο στο άλλο μουσείο ή από εστιατόριο σε μπαρ σε καφέ, σας έχουμε καλύψει και εκεί. Ίσως ακόμη και να μάθετε ένα ή δύο ιστορικά γεγονότα για τους διάσημους θρύλους και τις αρχιτεκτονικές εικόνες της πόλης. Από πού να μείνετε μέχρι τα καλύτερα πάρκα, ακόμη και μια ημερήσια εκδρομή εμπνευσμένη από τη φύση, αυτά είναι τα καλύτερα αξιοθέατα και προορισμοί που μπορείτε να προσθέσετε στην παριζιάνικη λίστα σας.

1| Musee Rodin και Κήποι Γλυπτικής

Δεν είναι μυστικό ότι το Παρίσι είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να δείτε τόσο την ιστορική όσο και τη σύγχρονη τέχνη. Αλλά αντί να πάρετε μια μικρή γεύση από πολλούς διαφορετικούς καλλιτέχνες, γιατί να μην κάνετε μια βαθιά στο Μουσείο Ροντέν;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Musée Rodin (@museerodinparis)

2| Marin Montagut

Δεν υπάρχουν διακοπές χωρίς αναμνηστικό. Για τους φανατικούς της διακόσμησης του σπιτιού, κατευθυνθείτε στο Marin Montagut. Από επιτραπέζια σκεύη μέχρι εκτυπώσεις αφίσας έως ευχετήριες κάρτες, όλα εικονογραφημένα στο χέρι από τον ομώνυμο ιδρυτή και ιδιοκτήτη, υπάρχει κάτι για όλους.

3| Le Peloton Cafe

Θα ήταν κρίμα να πάμε στο Παρίσι και να μην αποτίσουμε φόρο τιμής σε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα της χώρας: τον Γύρο της Γαλλίας. Αυτό το καφέ, που πήρε το όνομά του από το μεγάλο πλήθος των αναβατών πίσω από τον ηγέτη, είναι αφιερωμένο στην ποδηλατική κουλτούρα της πόλης και, ως μπόνους, ο καφές είναι θεϊκός.

4| Fontainebleau

Ούτε μια ώρα από το κέντρο της πόλης, τα δάση του Fontainebleau προσφέρουν μια φυσική ανάπαυλα από την πολυσύχναστη ζωή του Παρισιού. Αυτή η απόδραση, γνωστή για τους προορισμούς της για μπόλντερ, καθώς και για τις γραφικές πεζοπορίες, αξίζει μια ημερήσια εκδρομή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη lt_dim (@lt_dim)

5| Jardin du Luxembourg

Ένας από τους πιο όμορφους κήπους στον κόσμο, ο Jardin du Luxembourg είναι 57 στρέμματα ομορφιάς από όπου κι αν κοιτάξετε. Αν και είναι ιδανικό για βόλτες, μπορείτε επίσης να κάνετε ιππασία, να παίξετε μπόουλινγκ στο γκαζόν και να κάνετε μια βόλτα με βάρκα γύρω από τη λίμνη του καταλύματος.

6| Κατακόμβες του Παρισιού

Αν είστε λάτρης των τρομακτικών ιστοριών, των ταινιών τρόμου ή της περίεργης ιστορίας, οι Κατακόμβες κάτω από το Παρίσι είναι κάτι που πρέπει να επισκεφτείτε. Σας συνιστούμε να κάνετε μια ξενάγηση για να μάθετε όλα τα ανατριχιαστικά ιστορικά γεγονότα καθώς περιπλανηθείτε στα τούνελ.

7| Notre-Dame

Αυτός ο καθεδρικός ναός είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα γοτθικής αρχιτεκτονικής στον κόσμο και το πιο διάσημο. (Αυτό ενέπνευσε ακόμη και το διάσημο μιούζικαλ/ταινία της Disney.) Πηγαίνετε ακριβώς στο τέλος μιας ώρας για να ακούσετε τις διάσημες καμπάνες να χτυπούν.

8| Pierre Hermé

Αντί να περιμένετε στις μεγάλες ουρές του Ladurée για τα παραδοσιακά γαλλικά μακαρόν, κατευθυνθείτε στο Pierre Hermé. Οι λιχουδιές είναι εξίσου νόστιμες (και έχει καλύτερες τιμές).

9| Rue Crémeux

Αν ψάχνετε για ένα μέρος λίγο διαφορετικό για να τραβήξετε τις παριζιάνικες φωτογραφίες σας, επιλέξτε να κάνετε μια βόλτα στη Rue Crémeux. Αυτός ο πεζόδρομος ενός τετραγώνου στο 12ο διαμέρισμα διαθέτει μια σειρά από γραφικά και έντονα χρώματα σπιτιών που λειτουργούν ως το τέλειο σκηνικό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη HAUS of T (@haus_oft)

10| Shakespeare and Co.

Από το 1951, αυτό το γραφικό βιβλιοπωλείο είναι το στέκι διάσημων λογοτεχνικών μορφών όπως ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ, ο Φ. Σκοτ ​​Φιτζέραλντ, ο Τζακ Κέρουακ και ο Άλεν Γκίνσμπεργκ, για να αναφέρουμε μερικά. Περιπλανηθείτε στις στοίβες των βιβλίων για να βρείτε την επόμενη υπέροχη ανάγνωση.

cover photo freepik

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED