Skip to main content
likewomangr sarah ferguson intagram cover 147b0401

Η Dame Maggie Smith η θρυλική σταρ του Harry Potter και του Downton Abbey έφυγε από τη ζωή

author likewoman

28 Σεπ 2024

Η Dame Maggie Smith , η διπλή βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Η σταρ του Harry Potter και του Downton Abbey πέθανε στο νοσοκομείο το πρωί της Παρασκευής περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της που την περιέγραψε ως «εξαιρετική μητέρα και γιαγιά».

Ο θάνατός της έχει προκαλέσει ένα κύμα αφιερωμάτων από φίλους και πρώην συμπρωταγωνιστές με τον πρωθυπουργό Sir Keir Starmer να την χαιρετίζει ως «πραγματικό εθνικό θησαυρό».

Ο πρώην πρωθυπουργός αποτίει φόρο τιμής στην «είδωλο της σκηνής και της οθόνης» Dame Maggie Smith
Ο πρώην ηγέτης των Συντηρητικών έγραψε στο X (πρώην Twitter) για να αποτίσει φόρο τιμής στον σταρ, τον οποίο περιέγραψε ως «είδωλο της σκηνής και της οθόνης».

Η δήλωσή του έγραφε: «Με βαθιά θλίψη άκουσα τον θάνατο της Dame Maggie Smith – ένα σύμβολο της σκηνής και της οθόνης. «Άγγιξε πολλές ζωές σε πολλές γενιές με τις απίστευτες ερμηνείες της. Αναπαύσου εν ειρήνη ».

Ο σκηνοθέτης των τεσσάρων τελευταίων ταινιών του Χάρι Πότερ, Ντέιβιντ Γέιτς, μεταγλωττίζει το «βασικό ρόλο της υποκριτικής» και «μια αληθινή δύναμη της φύσης στα γυρίσματα».
Σε ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην αείμνηστη ηθοποιό, ο σκηνοθέτης είπε ότι η «γιγαντιαία ταλαντούχα» ηθοποιός ήταν «πάντα προετοιμασμένη με ακρίβεια», «υπέροχη» και «συχνά εκφοβιστική».

«Κάπως νόμιζα ότι θα ζούσε για πάντα», λέει η JK Rowling σε συγκινητικό αφιέρωμα. Ο συγγραφέας διάσημων σειρών φαντασίας κυκλοφόρησε ένα εγκάρδιο αφιέρωμα στη Dame Maggie Smith.

Η Fergie αποτίει φόρο τιμής στην «εικονική» και «θρύλο» Dame Maggie Smith

likewomangr sarah ferguson intagram story

Γεννημένη στο Ilford, Essex, στις 28 Δεκεμβρίου 1934, η Dame Maggie ήταν μια διεθνώς αναγνωρισμένη ηθοποιός για μεγάλο μέρος της ζωής της αφού υποδύθηκε τον φανατικό δάσκαλο Jean Brodie στο The Prime Of Miss Jean Brodie.
Κέρδισε επίσης τους θαυμαστές του Χάρι Πότερ αργότερα στη ζωή της, όταν εμφανίστηκε στη σειρά ταινιών ως η έξυπνη, ευγενική και τρομερή Καθηγήτρια ΜακΓκόναγκαλ.

Και το 2010 ήταν στο επίκεντρο της επιτυχίας της σειράς Downton Abbey του ITV, στο ρόλο της που κέρδισε το βραβείο Emmy ως η ακραία Violet Crawley, Dowager Countess of Grantham, την οποία συνέχισε να παίζει στις ταινίες.
Ήταν υποψήφια έξι φορές στα Όσκαρ, δύο για πρωταγωνιστικό ρόλο και τέσσερις για δεύτερο, και κέρδισε δύο φορές για την ερμηνεία της Jean Brodie και Diana Barrie στην ταινία του 1978 California Suite.

Dame Maggie Smith isntagram fanpage
Instagram @damemaggiesmithfanpage

Η Dame Maggie Smith στα Όσκαρ

Κερδίζει
42α Όσκαρ: Α’ Γυναικείου Ρόλου, νίκη, The Prime of Miss Jean Brodie (1969)
51α Όσκαρ: Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας Β’ ρόλου, νίκη, Καλιφόρνια Σουίτα (1978)

Υποψηφιότητες
45α Όσκαρ: Α’ Γυναικείου Ρόλου, υποψηφιότητα, Ταξίδια με τη θεία μου (1972)
38α Όσκαρ: Α’ Γυναικείου Ρόλου, υποψηφιότητα για τον Οθέλλο (1965)
59α Όσκαρ: Α’ Γυναικείου Ρόλου, υποψηφιότητα, για το A Room with a View (1986)
74α Όσκαρ: Α’ Γυναικείου Ρόλου, υποψηφιότητα, για το Γκόσφορντ Παρκ (2001)

Ο θάνατος της Dame Maggie Smith: Οικογενειακή δήλωση αναλυτικά

Η Dame Maggie Smith πέθανε στο νοσοκομείο, δήλωσαν οι γιοι της Chris Larkin και Toby Stephens.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν μέσω του δημοσιογράφου τους αναφέρουν:

Με μεγάλη λύπη πρέπει να ανακοινώσουμε τον θάνατο της Dame Maggie Smith.
Πέθανε ειρηνικά στο νοσοκομείο νωρίς σήμερα το πρωί, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.
Ένα έντονα ιδιωτικό πρόσωπο, ήταν με φίλους και οικογένεια στο τέλος. Αφήνει δύο γιους και πέντε αγαπημένα εγγόνια που είναι συντετριμμένα από την απώλεια της εξαιρετικής μητέρας και της γιαγιάς τους.
Θα θέλαμε με αυτήν την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε το υπέροχο προσωπικό του Νοσοκομείου Chelsea and Westminster για τη φροντίδα και την αμέριστη καλοσύνη τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών της.
Σας ευχαριστούμε για όλα τα ευγενικά σας μηνύματα και την υποστήριξή σας και ζητάμε να σεβαστείτε το απόρρητό μας αυτή τη στιγμή.

cover photo instagram/@Instagram @damemaggiesmithfanpage

RECENT

RELATED