Skip to main content
dior e1727333162572 dbbb7bd1

Dior SS25: Επιστροφή στη σύγχρονη θηλυκότητα με σπορ πινελιές και φουτουριστικά στοιχεία

Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού ξεκίνησε με δυναμισμό και κομψότητα, καθώς ο οίκος Dior παρουσίασε τη συλλογή του για την άνοιξη/καλοκαίρι 2025.

Με μια τολμηρή προσέγγιση στη σύγχρονη θηλυκότητα, η Maria Grazia Chiuri ανέδειξε μια ισορροπία ανάμεσα στην κομψότητα και το σπορ στυλ, καθιστώντας τη συλλογή μια από τις πιο ξεχωριστές της σεζόν.

Η πασαρέλα γέμισε με φορέματα που τόνιζαν τη θηλυκή σιλουέτα με ντεκολτέ και ασύμμετρες γραμμές, δίνοντας έμφαση στο δυναμικό και κομψό προφίλ της γυναίκας Dior. Τα off-the-shoulder σακάκια έφεραν έναν αισθησιασμό που «παντρεύει» την κλασική ραπτική με τη σύγχρονη αισθητική του οίκου. Η χρωματική παλέτα ήταν λιτή, με το μαύρο και το λευκό να πρωταγωνιστούν, ενώ τα μακριά μαύρα γάντια πρόσθεσαν έναν αέρα διαχρονικής γοητείας σε κάθε look.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dior Official (@dior)

Dior Spring/Summer 2025: Κομψότητα και δυναμισμός στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού

Ένα εντυπωσιακό στοιχείο της συλλογής ήταν τα ασημένια κορμάκια, που πρόσθεσαν μια φουτουριστική πινελιά και δημιουργούσαν έντονες αντιθέσεις με την κατά κύριο λόγο μαύρη παλέτα. Αγωνιστικές ρίγες πέρασαν μέσα από τη συλλογή, ενισχύοντας το σπορ στοιχείο, ενώ τα σανδάλια τύπου μονομάχου τόνισαν τη δύναμη και την αίσθηση ενδυνάμωσης που ήθελε να περάσει ο οίκος.

Η συλλογή επίσης έφερε μια λειτουργική διάσταση, με ζώνες και αγκράφες να προσθέτουν έναν δυναμικό χαρακτήρα. Οι αθλητικές πινελιές έγιναν ιδιαίτερα εμφανείς μέσα από τα bomber jackets και τα parachute παντελόνια, τα οποία στόλιζαν περίπλοκα φερμουάρ και λουριά, προσδίδοντας μια αίσθηση νεανικού και καινοτόμου στιλ. Το λογότυπο “Miss Dior” υπήρχε σε διάφορα κομμάτια, σχεδόν ως αφηρημένη τέχνη, με την Chiuri να δηλώνει ότι προσπάθησε να δείξει τη δουλειά πίσω από κάθε ρούχο, ώστε να αφηγείται την ιστορία της κατασκευής του.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dior Official (@dior)

Από τα κομμάτια της συλλογής δεν έλειψαν οι αναφορές σε ισχυρές γυναικείες μορφές, όπως οι Αμαζόνες, οι θρυλικές πολεμίστριες της ελληνικής μυθολογίας. Τα φορέματα σε απαλές αποχρώσεις του μαργαριταριού και αντλούσαν έμπνευση από αυτές τις δυναμικές γυναίκες, ενώ τα υποδήματα, όπως οι μαλακές μπότες που φτάνουν μέχρι τον μηρό και οι δεμένες μπότες πυγμαχίας, τόνιζαν τη δύναμη και την ευελιξία, αντί για ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Ο οίκος Dior παραμένει πιστός στην αισθητική του, συνδυάζοντας την κλασική κομψότητα με τη σύγχρονη καινοτομία, όπως φάνηκε στις συλλογές του για την άνοιξη/καλοκαίρι τόσο του 2024 όσο και του 2025. Και στις δύο συλλογές, οι ασύμμετρες γραμμές και τα τολμηρά θηλυκά σχήματα αποτελούν σήμα κατατεθέν της σχεδιαστικής ταυτότητας του οίκου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dior Official (@dior)

Η πασαρέλα του Dior φυσικά προσέλκυσε πλήθος διασήμων, με αστέρες όπως η Jisoo των BLACKPINK, ο Nam Joo-hyuk, και οι Ταϊλανδοί σταρ Apo Nattawin και Kimberley Anne Woltemas να βρίσκονται στην πρώτη σειρά για να απολαύσουν τη νέα συλλογή.

Ο Dior συνεχίζει να αναδεικνύει τη διαχρονική γοητεία και το δυναμισμό της σύγχρονης γυναίκας, συνδυάζοντας την κομψότητα με το σπορ στιλ και παραμένοντας πάντα στην πρώτη γραμμή της μόδας.

Cover Photo: Instagram/dior

RECENT

RELATED